29.7 C
Kuala Lumpur
Friday, July 12, 2024
UtamaGaya HidupEskalator di Indonesia ini terima kalungan bunga ucapan takziah selepas ia gagal...

Eskalator di Indonesia ini terima kalungan bunga ucapan takziah selepas ia gagal dibaiki masuk ke 100 hari

Ingatkan hanya di Malaysia macam zaman sebelum Anthony Loke jadi Menteri Pengangkutan apabila eskalator di stesen LRT rosak melebihi 100 hari, tetapi di Indonesia juga terjadi perkara yang sama.

Seorang pengguna tren di Stesen Kereta Api Bekasi @/PernebangRoket memutuskan untuk mengambil tindakan dengan memuat naik gambar dan hebahan eskalator rosak itu di platform X.

@/PernebangRoket / X

Pada hari ke-100 eskalator tidak berfungsi tanggal 31 Januari lalu, pengguna kereta api yang bosan itu membawa kalungan bunga putih dan nisan yang diperbuat daripada kadbod untuk eskalator berkenaan.

“Turut berduka cita atas wafatnya eskalator Stesen Bekasi, warga Bekasi.” tulis di kalungan bunga itu.

@txtfromIR/X

Di pusara palsu yang diperbuat daripada kadbod dan dipenuhi dengan bunga, mereka juga menulis, “RIP eskalator Stesen Bekasi, Lahir: 2022, Meninggal: Oktober 2023.”

Melihat perkara ini, beberapa pengguna kereta api mengambil kesempatan untuk merakam gambar dalam pose berdoa seperti yang dilakukan seseorang ketika menziarah pusara.

@txtdrbekasy/X

Selepas ia menjadi tular, mereka yang bertanggungjawab telah berjanji untuk mendapatkan alat ganti untuk membaiki eskalator itu, yang katanya akan tiba pada 3 Februari 2024.

Bagaimanapun, selepas tarikh yang dijanjikan, eskalator itu masih belum dibaiki.

@PernebangRoket / X

Dan kalungan bunga juga telah diambil, dengan notis mengatakan bahawa kerja-kerja pembaikan akan dilakukan dalam masa terdekat.

Beberapa netizen berkata eskalator itu mungkin mencapai 200 hari untuk terus tidak berfungsi.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI