27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupGuna Oyen milik jiran untuk 'bincang' dengan anak kucing yang tidak mahu...

Guna Oyen milik jiran untuk ‘bincang’ dengan anak kucing yang tidak mahu keluar dari enjin kereta

Antara tempat yang paling disukai oleh kucing ialah enjin kereta terutama ketika musim sejuk atau hujan. Hal ini kerana di enjin biasanya mereka akan berasa lebih panas. Namun, keadaan begitu memang berbahaya kepada mereka kerana mereka boleh sahaja cedera akibat terlalu panas.

Seorang netizen Jepun mengalami pengalaman yang sama apabila seekor anak kucing ditemui di dalam bahagian enjin keretanya. Mujur dia menyedari kehadiran anak kecil itu sebelum dia memulakan perjalanan. Masalah lain muncul apabila anak kucing itu tidak mahu keluar dari enjin. Dia malah terus bersembunyi kerana terlalu takut.

Jiran-jirannya kemudian ada yang datang membantu. Pelbagai cara yang dilakukan supaya anak kucing itu mahu keluar tetapi si comel itu tetap tidak mahu keluar. Setelah gagal mengeluarkan anak kucing itu, salah seorang daripada jirannya mendapat idea untuk menggunakan khidmat kucing Oyen peliharaannya untuk memujuk anak kucing tersebut.

Si Oyen kemudian memanggil anak kucing tersebut. Tidak tahu lah apa yang diberitahu oleh Oyen kepada anak kucing itu tetapi apa yang pasti selepas beberapa kali dipanggil anak kucing mula tertarik untuk menjengah keluar. Ketika itu, orang ramai mula bersedia untuk mengeluarkan anak kucing tersebut dan akhirnya dia berjaya juga dikeluarkan.

Nampaknya Oyen sekali lagi membuktikan dia adalah spesies yang berguna. Mereka mungkin nakal tetapi mereka juga berfungsi dengan baik!

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI