31.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaInspirasiBudak lelaki 4 tahun hiburkan hati pekerja baru bentuk aiskrim lembut  terjadi...

Budak lelaki 4 tahun hiburkan hati pekerja baru bentuk aiskrim lembut  terjadi bengkok dengan berkata ia “cantik seperti bunga ros”

Melihat kanak-kanak dengan hati mereka yang suci bersama tutur kata dan penampilan yang jujur, membuatkan si kecil sentiasa sangat comel, malahan kita boleh menerima semangat untuk bertahan daripada mereka!

Seorang ibu @NatsuTagu berkongsi di Twitter di mana pada satu hari, dia membawa anak lelakinya yang berusia 4 tahun untuk membeli aiskrim.

Namun pada hari itu, mereka dilayani pekerja baru yang nampaknya sangat kekok dengan operasi mesin ais krim, dan tentu sekali dia gagal membentuk tekstur aiskrim yang lembut ke dalam kon dengan baik.

Twitter

Aiskrim itu sendiri agak berbeza lembut, jadi ia menjadi sangat tidak teratur sempurna apabila dibentuk, menjadikan alirannya tidak stabil dan bergoyang di atas kon, maka penampilannya nampak agak hodoh membengkok dan tidak kemas.

Sesiapa yang melihatnya pasti akan merasakan kemahiran pekerja baru itu perlu dipertingkatkan.

Namun tanpa disangka, selepas menerima aiskrim tersebut, budak lelaki berusia 4 tahun itu berkata dengan manis, “Ia cantik nampak macam bunga ros!” 

Warna merah jambu berperisa strawberi membuatkan aiskrim bengkok itu kelihatan seperti bunga ros yang sedang mekar, si kecil ini bukan sahaja penuh dengan imaginasi, malahan dia juga membuatkan pekerja gerai aiskrim itu berasa tenang apabila mendengar kata-katanya.

Nasib baik si kecil memahami dan tidak kisah dengan bagaimana rupa bentuk aiskrim, asalkan rasanya kekal sedap. Apa yang penting dia berasa seronok menerima aiskrim itu, yang dibelanja oleh ibunya.

Twitter

Sikap jujur kanak-kanak ini mengundang komen netizen:

“Pemikiran indah yang sangat berharga, dia benar-benar budak yang baik.”

“Dunia yang lembut terasa suci.”

“Walaupun bentuknya hodoh, rasa aiskrim tetap sama.”

“Kemurnian hatinya menerima aiskrim itu terasa hangat, menjadikan dunia ini penuh dengan kebaikan.”

“Saya juga mahu menjadi seperti kanak-kanak ini.”

“Kanak-kanak yang genius, dia boleh nampak jalan lain..”

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI