31.5 C
Kuala Lumpur
Monday, March 4, 2024
UtamaGlobalShen Yun benar-benar unik di hati para penonton Boston yang terasa hangat...

Shen Yun benar-benar unik di hati para penonton Boston yang terasa hangat tersentuh

Hujan musim luruh dalam suasana suram tidak menghalang keghairahan para penonton di Boston untuk menyaksikan persembahan Shen Yun. Pada petang 13 November, Shen Yun Performing Arts mengadakan persembahan tempatan yang pertama. Membuka tirai pada penghujung tahun ini.

Sejam sebelum persembahan, para penonton beratur di luar Boch Center Wang Theatre di Boston, Amerika Syarikat dengan teruja menunggu persembahan pertama.

Keterampilan tarian yang luar biasa mempesonakan serta muzik indah yang dipersembahkan oleh artis Shen Yun mendapat tepukan gemuruh.

Persembahan pertama Shen Yun Performing Arts pada 13 November 2021 di Boston, Amerika Syarikat yang disaksikan oleh para penonton termasuk selebriti dan elit, menghargai seni persembahan kebudayaan tradisional dari China yang berusia lima ribu tahun. (Gambar oleh Dai Bing/The Epoch Times)

Brant McDougall, bekas naib presiden bank serantau terbesar di Timur Amerika Syarikat, menyedari prinsip penyemaian nilai dan percaya bahawa kebudayaan tradisional masyarakat Cina mengajar seseorang itu untuk “melihat secara dalaman” dan keluhuran diri sendiri”.

Ketua pegawai pentadbiran Newbury, Massachusetts Angus Jennings memuji Shen Yun kerana ia “benar-benar unik.” Craig Hyslip, ketua pegawai operasi perniagaan keluarga, menganggap persembahan itu sangat indah mempesonakan.

Ketua Pegawai Pentadbiran Newbury memuji persembahan Shen Yun benar-benar unik.

Angus Jennings, isteri Kristen Jennings dan anak perempuan mereka menyaksikan persembahan Shen Yun di Boch Center Wang Theatre di Boston pada 13 November 2021. (Gambar oleh Mai Lei / Epoch Times)

Selepas menonton persembahan itu bersama isteri dan anak perempuannya, Ketua Pegawai Pentadbiran Newbury, Massachusetts, Angus Jennings memuji Shen Yun kerana persembahan yang “unik”. Beliau memperolehi “pengalaman baharu” dan menyaksikan kebudayaan tradisional masyarakat Cina yang hilang di China, dan percaya usaha artis untuk menghidupkan semula tradisi ini tidak dapat ditandingi oleh seluruh pelosok dunia. Beliau berkata nilai-nilai persembahan Shen Yun mempunyai nilai-nilai universal dan bergema dalam hatinya dan penonton lain yang menyaksikannya.

Jennings dilantik sebagai pengurus Newbury pada Julai 2018. Pengurus bandar itu kemudian berkhidmat sebagai ketua pegawai operasi dan pentadbiran yang mengawal selia beberapa jabatan dalam pengurusan hal ehwal awam, termasuk pengurusan kewangan dan bajet bandar.

Jennings berasa segar ketika menonton persembahan Shen Yun. Beliau memuji, “Oh! Persembahan itu benar-benar hebat! Ia amat berbeza daripada apa-apa yang kami pernah alami, benar-benar unik!” Sambil menekankan, “Persembahan itu sangat indah! Ia benar-benar unik dan sangat mengujakan!”

Shen Yun komited untuk menghidupkan semula budaya tradisional yang telah hilang di China. Jennings melahirkan rasa jatuh cintanya. Beliau memuji usaha ini sebagai unik dengan menggambarkan persembahan Shen Yun amat sempurna dan asli. “Usaha mereka benar-benar tiada tandingan di dunia, benar-benar tidak dapat disangkal, benar-benar asli. Kami amat menyukainya!”

Shen Yun mempersembahkan kembali kebudayaan tradisional China. Jennings percaya, “Warisan kebudayaan ini kaya dan ia akan memberikan pengalaman yang kaya. Dalam segala segi dan rasa, ia sangat indah dan menakjubkan,” tambah Jennings.

Isterinya, Kristen Jennings, seorang guru mengulas, “Persembahan yang amat bertenaga! Ia sangat berwarna-warni dan sungguh menarik!” Beliau memuji pilihan warna dan pakaian dengan bijak dalam persembahan itu telah menambah warna ke atas persembahan dan tarian menjadi lebih elegan. “Warna-warni sangat menyemarakkan persembahan, dan pakaiannya sangat cantik! Ia telah menambahkan begitu banyak kemeriahan kepada pengalaman visual penonton, terutamanya alunan penari yang elegan. Ya, ia benar-benar cantik,” katanya.

Kristen berkata setiap orang harus memulihara dan menghargai budaya ini. “Budaya ini sangat indah sehingga ia harus dipulihkan dan dihargai. Sangat penting untuk kita semua menonton persembahan yang sebegitu sempurna.”

Hati terasa hangat dengan menonton Shen Yun.

Sebagai seorang pendidik, Kristen percaya lebih ramai kanak-kanak perlu dibenarkan menonton persembahan Shen Yun untuk meneruskan pengetahuan mengenai budaya ini. “Jika kita boleh membenarkan lebih ramai kanak-kanak menonton persembahan, maka budaya ini mampu diteruskan. Mereka boleh menikmatinya dan berkongsi apa yang mereka lihat dengan orang lain,” katanya.

“Saya rasa Shen Yun ada kaitan dengan apa yang kini hilang daripada masyarakat di China,” tambahnya. Kristen berpendapat semua orang harus memulih dan menghargai budaya ini. “Budaya ini sangat indah, jadi ia harus dipulihkan dan dihargai. Sangat penting untuk kita semua menonton persembahan yang begitu sempurna dan ini mutlak.”

Adakah hatinya bergema dengan konotasi Ketuhanan dalam budaya ini? Kristen mengangguk dan berkata ya, dan beliau berkata, “Saya tahu hati saya terasa hangat tersentuh dan saya tahu saya menonton (persembahan) dengan mata terbuka. Setiap tarian menceritakan kisah, seolah-olah ia membawa anda kembali ke masa lampau dan membuat anda memikirkan tentang kehidupan anda sendiri.”

Pasangan itu memuji nyanyian soprano Shen Yun sebagai luar biasa, konotasi liriknya penuh dengan kerohanian, dan nilai yang disampaikan mempunyai nilai universal.

“Ini satu fenomena! Oh,Tuhan! Saya agak terkejut melihat nyanyiannya. Sangat menyentuh hati! Penuh emosi dan konotasi. Ya, saya sukakan nyanyian soprano,” katanya dengan perasaan seperti dibuai khayalan.

Pasangan Jennings juga memuji, “Soprano yang unggul, sangat cantik dan indah!”

Lirik yang menyeru semua orang untuk kembali kepada tradisi dan kerohanian. “Kami jarang mengalami konotasi seperti ini dalam budaya kami. Jadi sebagai perbandingan, ini adalah budaya yang unik! Saya terasa bergema dan terpanggil dengannya. Nilai-nilai di dalamnya mempunyai nilai sejagat,” tambah pasangan Jennings.

Shen Yun hebat dan mempesonakan ketika Ketua Pegawai Operasi syarikat dan isterinya memuji: Ia juga penuh dengan konotasi kerohanian.

COO Craig Hyslip dan isteri kagum dengan persembahan hebat dan pesona Shen Yun Performing Arts (Gambar oleh Lin Nanyu / The Epoch Times)

Craig Hyslip yang berjawatan ketua pegawai operasi perniagaan keluarga, dan isterinya menonton persembahan Shen Yun bersama-sama. Ini adalah hadiah berharga yang mereka terima daripada cucu mereka—tiket Shen Yun. Mereka mengagumi “tarian dan muzik yang unggul” dalam persembahan Shen Yun. Pasangan Hyslip pada mulanya mengagumi persembahan itu dengan berkata: “Sungguh cantik!”

Craig Hyslip berpendapat tahap persembahan Shen Yun adalah “luar biasa cantik” dan “mengagumkan!” Isterinya pula berkata, “Terlalu cantik! Dan menakjubkan! Kostum dan warnanya cantik, dan penarinya sungguh menakjubkan. .”

Pasangan itu percaya bahawa “kisah yang dibawa Shen Yun mempunyai makna yang mendalam” dan “penuh konotasi rohani.” Hyslip berkata, “Ada yang tidak dapat dijangka, tetapi ia amat sempurna dan indah.” Isterinya juga berkata, “Saya suka kisah ini, dan sudah tentu ia menakjubkan.”

Pasangan Hyslip juga berkata bahawa persembahan Shen Yun menunjukkan rahmat manusia dari kehidupan yang lebih tinggi di syurga. Isterinya berkata, “Ia sangat menarik dan benar-benar bermakna. Saya mengingati semua adegan itu. Saya faham, dan saya sangat menyukainya. Bahagian dia ini.” Beliau berpendapat persembahan Shen Yun adalah yang terbaik, indah dan luar biasa.

Craig Hyslip ialah ketua pegawai operasi Griffin Greenhouse Supplies, sebuah syarikat kepunyaan keluarga yang berusia 74 tahun, yang menjadi broker dan pembekal perkakas kebun dan taman terbesar di Amerika Syarikat.

Pengasas syarikat perundingan: Menyaksikan persembahan Shen Yun dan mengimbau perasaan bahawa setiap orang mempunyai misi suci.

Jim Johnston dan isteri, Mary Johnston di hadapan Boch Center Wang Theatre selepas menyaksikan persembahan Shen Yun pada 13 November 2021 (Gambar oleh Wen Ye / The Epoch Times)

Jim Johnston dan isterinya Mary Johnston berkata bahawa mereka telah lama menantikan Shen Yun dan akhirnya menyaksikan persembahan itu tahun ini. Johnston ialah pengasas syarikat perundingan yang melatih CEO dan kakitangan pengurusan kanan yang lain. Beliau juga merupakan ahli lembaga penasihat editorial “Majalah CFO” dan telah menulis pelbagai artikel dalam banyak penerbitan.

Bermula dengan melihat pengenalan di laman web rasmi Shen Yun, Johnston mengetahui tujuan Shen Yun Performing Arts adalah untuk menghidupkan semula kebudayaan berusia lima ribu tahun di China, dan untuk mempersembahkan budaya tradisional dari China yang terpenting dan paling asas sebelum Parti Komunis berkuasa di pentas dunia.

Beliau berkata ini adalah salah satu sebab mengapa beliau mahu menyaksikan persembahan Shen Yun. “Saya menyokong perkara ini Saya fikir memulihkan budaya tradisional adalah idea yang baik. Saya tidak tahu banyak tentang kebudayaan tradisional China purba, tetapi saya jelas menolak komunisme. Saya tahu perkara ini dengan baik.”

Berkenaan dunia kerohanian-Buddha yang ditunjukkan dalam persembahan itu, Jim Johnston berkata, “Saya percaya sebelum kita lahir ke bumi, kita hidup bersama Tuhan, dan setiap daripada kita mempunyai misi-misi suci. Persembahan ini mengingatkan saya sekali lagi. Idea-idea ini.”

Rima Shen Yun sangat indah.

Pasangan Johnston juga menyentuh daripada pengenalan persembahan itu, “Saya sedar bahawa para penari adalah yang terlatih, tetapi latihan mereka bukan sahaja tarian, tetapi juga daya tarikan semula jadi yang diperoleh daripada peningkatan kehidupan kerohanian. Saya sangat gembira tentang perkara ini.”

Selain itu, Jim Johnston juga menyukai muzik yang dimainkan oleh Orkestra Shen Yun. Apa yang lebih dikagumi oleh Johnston ialah “suara tenor menusuk kalbu yang dinyanyikan menggunakan kaedah nyanyian tradisional yang memulihkan gema fon kepala yang hilang.”

Seperti suaminya, Mary Johnston turut terharu dengan persembahan yang telah lama dinanti-nantikan dengan berkata, “Saya menyukai persembahan ini, dan saya menyukai tarian yang dipersembahkan. Rima adalah perkataan baharu bagi saya, tetapi saya benar-benar belajar daripada para penari. Saya nyata mengalaminya sendiri. Pesona seperti ini, pesona semacam ini adalah tersangat indah.”

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI