24.9 C
Kuala Lumpur
Monday, January 30, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaInspirasiSemangat kesukanan menyentuh hati daripada pasukan bola sepak remaja memujuk lawan yang...

Semangat kesukanan menyentuh hati daripada pasukan bola sepak remaja memujuk lawan yang sebak

Menjadi adat dalam sukan, pasti terdapat pasukan yang kalah dan menang. Walaupun setiap pasukan telah berkerja keras dan mempamerkan aksi cemerlang demi mencapai kemenangan, namun nasib tidak memihak seperti yang mereka inginkan.

Seperti pasukan bola sepak lelaki bawah 12 tahun dari Jepun ini, yang tidak dapat menahan kesedihan selepas tewas kepada rakan-rakan mereka dari Sepanyol.

Facebook

Namun, pasukan bola sepak lelaki berusia bawah 12 tahun dari Sepanyol ini bukan sahaja mempunyai masa depan yang cerah di atas padang dengan menjadi juara, malahan di dalam kehidupan kerana menunjukkan sikap belas kasihan dan timbang rasa yang tinggi.

Facebook

Mempamerkan semangat kesukanan yang menyentuh perasaan selepas menewaskan kelab Jepun, Omiya Ardija dalam kejohanan bola sepak bawah 12 tahun, pasukan remaja Infantil B Barcelona turut berusaha keras untuk menenang dan menghiburkan lawan mereka yang sebak.

Facebook

Skuad Barcelona sedang meraikan kemenangan 1-0 dalam kejohanan bola sepak remaja dunia di Tokyo apabila menyedari pemain junior Jepun berasa amat kecewa kerana mereka tewas di hadapan penyokong sendiri.

Facebook

Bermula dengan barisan jabat tangan selepas tamat perlawanan yang hebat tetapi bertukar kesedihan, para pemain remaja dari Barcelona ini menawarkan pelukan dan kata-kata semangat kepada rakan-rakan Jepun mereka.

Facebook

Selepas menerima suntikan semangat untuk berusaha lebih keras lagi di masa hadapan, tanpa ada rasa malu dan kecewa, pasukan Omiya Ardija mula menerima kekalahan itu. 

Facebook

Jelas menunjukkan pemain remaja dari Sepanyol ini bakal menjadi bintang bola sepak bertaraf dunia pada masa hadapan dengan kemahiran yang ditunjukkan bersama semangat kesukanan tinggi yang mereka pamerkan.

Tonton video di sini.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI