34.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaGaya HidupJangan tolak bakul kecil apabila diberi pekerja ketika membeli-belah di Watsons, sebab...

Jangan tolak bakul kecil apabila diberi pekerja ketika membeli-belah di Watsons, sebab sebenar terbongkar

Bagi yang suka pergi ke Watsons, anda akan mengambil masa sekurang-kurangnya satu jam di dalam untuk melihat-lihat dan seterusnya membeli-belah.

Sama ada anda perasan atau tidak, sebaik memasuki Watsons, seorang pekerja akan segera menyerahkan bakul kecil. Sesetengah pelanggan mungkin hanya mahu masuk dan membeli barang yang mungkin tidak banyak, jadi mereka akan menolak.

Gambar Watsons Malaysia

Anda fikir mereka agaknya bimbang tiba-tiba pelanggan akan membeli terlalu banyak barang dan sukar untuk dibawa? Tetapi sebenarnya, ada sebab lain.

Terdahulu, seorang warganet yang dipercayai salah seorang pekerja Watsons telah berkongsi ‘rahsia’ ini di Twitter. Warganet terbabit mendedahkan jika anda melihat seorang pekerja memberi bakul kecil itu, maka tolong jangan menolaknya, kerana itu adalah KPI yang mereka perlu penuhi.

Gambar Watsons Malaysia

“Jika anda masuk ke Watsons, sila jangan menolak untuk mengambil bakul yang kami berikan, kerana ia berkaitan dengan KPI kami. Walaupun anda hanya membeli satu barang, kami sangat gembira kerana anda mengambil bakul itu daripada kami,” jelasnya dalam ciapan itu.

Twitter

Ia bertujuan bagi membolehkan sistem mengesan jumlah bakul yang digunakan oleh pelanggan dalam sehari. Jangan risau kerana ketika anda mengimbas semasa pembayaran, tiada caj tambahan akan dikenakan.

Twitter

Dia juga secara bergurau meminta warganet dan pelanggan Watsons tidak melakukan perkara pelik, apabila dengan sengaja mengambil bakul yang banyak untuk ‘checkout’, kerana setiap bakul dengan pembelian hanya satu resit dikira, dan bakul-bakul yang diambil juga akan diimbas.

Twitter

Akhirnya, warganet ini juga mendedahkan walaupun ini adalah permintaan syarikat, tidak mengapa jika pelanggan benar-benar tidak mahu mengambilnya, dan dia juga tidak akan memaksa, hanya sekadar memberi saranan.

Twitter

Ciapan itu telah menyedarkan ramai warganet yang hanya mengetahuinya hari ini, bahkan ada yang meminta maaf untuknya!

Twitter

Jadi inilah sebabnya, sekarang semua orang sudah tahu dan faham.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI