25.8 C
Kuala Lumpur
Friday, September 22, 2023
UtamaGaya HidupMenanggung sedih selepas kematian kucing kesayangan berusia 17 tahun, akhirnya sedihnya diubati...

Menanggung sedih selepas kematian kucing kesayangan berusia 17 tahun, akhirnya sedihnya diubati dengan kehadiran kucing ini

Bukan mudah menerima hakikat sebuah kehilangan. Ada orang yang berjaya mengubat sedih mereka dalam waktu yang singkat tetapi ramai juga yang memerlukan masa yang lebih lama untuk mengubati kesedihan hati.

Seorang pemilik kucing, Laura Galluzo memiliki seekor kucing yang diberi nama Ella. Kucing kesayangannya itu dikatakan berusia 17 tahun ketika itu.

Suatu hari ada seekor kucing yang sangat comel muncul di luar tingkap rumahnya dan mula menarik perhatian Ella. Melihat keadaan itu membuatkan Laura berasa senang dan gembira.

Tidak lama selepas itu kesihatan Ella mula terjejas sehingga akhirnya Ella telah meninggalkan tuannya buat selama-lamanya. Saat itu Laura mula merasakan kesedihan yang sangat menyakitkan. Dia seolah-olah kehilangan seluruh dunianya dan ketika itu tiada seorang pun yang faham dengan kesedihan yang dirasainya.

Beberapa minggu kemudian, sekali lagi Laura ternampak kucing comel yang pernah muncul di tingkap rumahnya suatu ketika dahulu. Rupa-rupanya kucing tersebut adalah kucing milik jirannya. Kucing bernama Simba itu mula datang untuk melawat dan menemaninya setiap hari. Si comel itu seolah-olah faham akan kesedihan yang dirasai oleh Laura.

Walaupun Simba seekor kucing yang pendiam kehadirannya membuatkan kesedihan di hati Laura mula terubat sedikit demi sedikit. Kekosongan yang ditinggalkan oleh Ella mula terisi.

Laura bersyukur kerana Simba datang menemaninya. Dia tahu bahawa Simba tahu akan kesedihan yang sedang dialaminya. Kesedihannya mungkin tidak terhenti tetapi semakin lama ianya semakin pudar. Terima kasih Simba…

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI