31.9 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 19, 2024
UtamaGaya HidupBersungguh yakinkan ibu bapa untuk adopsi anak anjing dalam pembentangan PowerPoint, permohonan...

Bersungguh yakinkan ibu bapa untuk adopsi anak anjing dalam pembentangan PowerPoint, permohonan dua beradik ini berjaya

Apabila bercakap tentang anak-anak yang meminta sesuatu daripada ibu bapa, jangan sekali-kali memandang rendah tahap yang bakal mereka lakukan untuk merealisasikan keinginan itu dan kadangkala, ia adalah cara yang paling menghiburkan.

Shiffy dari Singapura menggunakan TikTok baru-baru ini yang memaparkan bagaimana dia dan abangnya cuba meyakinkan ibu bapa mereka untuk mendapatkan seekor anjing.

TikTok

Dalam klip video berdurasi 50 saat itu, Shiffy menunjukkan cara dia membentangkan permohonannya menggunakan Microsoft PowerPoint untuk menerangkan kepada ibu bapanya mengapa mereka perlu mengadopsi anjing. 

Melangkah lebih jauh, Shiffy juga meletakkan dua plushie anjing yang dikepil pada setiap sisi kabinet televisyen di ruang tamu untuk bertindak sebagai “mesej subliminal” semasa melaksanakan pembentangannya.

TikTok

Antara beberapa slaid yang dibuat Shiffy termasuk cara anak anjing baru itu akan membuatkan neneknya tersenyum, sebab abangnya akan bertanggungjawab menjaga anjing dan carta organisasi tentang cara anjing itu akan dijaga.

TikTok

“Abang akan berada di sini sehingga dia berumur 30 tahun dan dia akan menjadi sangat sedih tanpa kehadiran anjing,” kapsyen salah satu slaid dalam pembentangan itu, bersama gambar abang Shiffy.

Shiffy kemudian menyerahkan pembentangan itu kepada abangnya, Viishnu, untuk terus meyakinkan ibu bapanya.

Untuk segmen pembentangannya, abang Shiffy bercakap tentang kuasa adopsi apabila melibatkan anak anjing, faedah mempunyai anak anjing dan kebimbangan ibu bapa mereka sebelum mengadopsi anjing itu.

TikTok

Viishnu juga memberitahu ibu bapanya tentang beberapa anak anjing yang dia dan Shiffy pertimbangkan untuk diambil sebagai haiwan peliharaan.

Klip itu berakhir dengan ibu bapa mereka bertanya tentang potensi mendapatkan anak anjing dan Shiffy mendedahkan pembentangan itu berjaya apabila ia dapat meyakinkan bapa mereka, tetapi tidak untuk ibunya setakat ini.

TikTok

Kalangan netizen memuji duo adik beradik ini kerana mereka berusaha keras untuk mendapatkan potensi mengadopsi anjing, dengan salah seorang memberi komen jika anak-anaknya membuat pembentangan yang sama, dia mungkin akan berkata ya kepada permintaan itu.

Secara keseluruhannya, salah satu respons paling lucu datang dari halaman TikTok rasmi Microsoft 365, yang mengatakan Pembentangan PowerPoint berfungsi untuk meraih daya tarikan pada setiap masa.

Dalam perkembangan terbaru, Shiffy kemudian mendedahkan bahawa pembentangan PowerPoint itu telah berjaya!

TikTok

Dia bersama keluarganya telah secara rasmi mengambil seekor anak anjing dan menamakannya Prince.

Memperincikan rentetan peristiwa yang membawa adopsi anjing comel dalam video TikTok berikutnya, Shiffy berkata mereka telah mengambil salah seekor anak anjing yang tertera dalam pembentangan PowerPoint itu.

TikTok

Menurut Shiffy, Prince, yang nama asalnya Archie, ditemui di dalam longkang bersama lima adik-beradiknya. Setelah diselamatkan oleh pusat perlindungan haiwan Singapura, Purely Adopts, Shiffy menemui Archie di laman Instagram tempat perlindungan itu.

Shiffy juga memberitahu keluarganya memutuskan untuk menukar nama anak anjing itu kepada Prince kerana nama panggilan neneknya ialah Archie.

TikTok

Mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri dengan rumah mereka, Prince telah mencapai banyak kemajuan dengan tinggal bersama Shiffy dan keluarganya.

Kesudahan hari yang baik dan bahagia akhirnya, tahniah!

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI