27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupPerjalanan tren tertunda 30 saat gara-gara seekor kucing di Jepun dicekup mahu...

Perjalanan tren tertunda 30 saat gara-gara seekor kucing di Jepun dicekup mahu menaiki kereta api tanpa tiket

Kucing merupakan antara haiwan paling menarik di dunia. Selalunya, mereka hanya mahu menggunakan kecomelan sambil tidak mahu mendengar apa yang anda katakan, dan si bulus sudah pasti akan terus melakukan segala-galanya dengan sesuka hatinya. 

Dan ada ketikanya mereka bertindak seperti merasakan diri itu seperti manusia tanpa peraturan dengan gaya yang melucukan.

Baru-baru ini, seekor kucing di Jepun menjadi  tular selepas ditangkap kamera CCTV stesen kereta api kerana melakukan kesalahan.

@c61_20/Twitter

Pengguna Twitter @c61_20 berkongsi seekor kucing kacukan putih dan oyen mahu menaiki kereta api di Laluan Kamaishi iaitu laluan kereta api luar bandar di Wilayah Iwate, pada pagi 10 Jun.

Menerusi gambar yang dimuat naik, nampaknya kakitangan kereta api mahu menghalang kucing itu daripada memasuki gerabak dan dia kelihatan telah meletakkan tapak tangannya bagi menghalang kucing itu dan berkata padanya yang si bulus patut berhenti.

Nampaknya kucing itu tidak mempunyai tiket kereta api tetapi tetap berdegil mahu masuk, menyebabkan kakitangan kereta api terpaksa menggunakan ‘kekerasan’ bagi menghalau kucing itu daripada memasuki gerabak. 

@c61_20/Twitter

Pergelutan antara pak cik tren dan si comel degil itu telah menyebabkan kereta api tertunda perjalanannya selama 30 saat!

Mungkin dia sudah biasa berulang-alik ke tempat kerja setiap hari seperti orang lain, tetapi kali ini stesen kereta api mengesannya dan ada pula orang kacau daun menghalangnya.

Hendak buat macam mana, naik kereta api pun mana boleh ‘free’ kenalah beli tiket kan.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI