29.7 C
Kuala Lumpur
Friday, July 12, 2024
UtamaBerita UtamaUsahawan wanita letak nilai bidaan sehingga RM909,999 demi nombor pendaftaran FF9

Usahawan wanita letak nilai bidaan sehingga RM909,999 demi nombor pendaftaran FF9

Seorang usahawan produk kecantikan, Ivon Wong, 35, baru-baru ini telah menarik perhatian ramai apabila wanita itu sanggup membida nombor plat khas FF9 dengan harga RM909,999.

Menurut Wong, dia sanggup membida dengan harga yang tinggi kerana nombor khas berkenaan mengingatkan dia kepada haiwan kesayangannya yang telah mati sejak tiga tahun lalu, yang bernama Fei Fei.

“Ia mewakili kenangan terindah dan ikatan yang saya kongsi dengan anjing saya, Fei Fei.

“Apabila saya pulang dari kerja atau ketika saya melalui masa sukar, Fei Fei sentiasa ada untuk menyambut saya,” ujarnya.

Walau bagaimanapun, rezeki tidak memihak kepada Wong apabila dia telah kalah dalam bidaan nombor khas tersebut dengan seorang lagi pembida yang meletakkan harga bernilai RM911,999 iaitu RM2,000 melebihi nilai yang Wong letakkan.

Pun begitu, Wong menerusi sumber menyatakan bahawa dia tidak berasa sedih kerana telah terlepas nombor khas tersebut kerana dia sudah mempunyai dua buah kenderaan yang mempunyai nombor 9 dalam pendaftarannya.

Sebelum ini, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah melancarkan bidaan nombor plat khas ‘FF’ sempena ulang tahun ke-77 jabatan berkenaan dan menurut Menteri Pengangkutan Anthony Loke pada 22 Mei lalu, sesi bidaan itu telah mengumpul hasil rekod sebanyak RM34,296,327.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI