31.5 C
Kuala Lumpur
Monday, March 4, 2024
UtamaGaya HidupGelagat anak gajah yang menendang punggung seorang lelaki yang cuba untuk bergambar...

Gelagat anak gajah yang menendang punggung seorang lelaki yang cuba untuk bergambar dengannya undang tawa ramai

Gajah adalah salah satu mamalia besar yang bijak dan boleh berinteraksi dengan manusia jika dilatih sejak kecil. Sebelum ini, kita sudah banyak kali menyaksikan video gelagat comel dan nakal gajah yang berinteraksi dengan manusia. 

Tetapi menerusi entri kali ini, kita akan menyaksikan gelagat comel seekor anak gajah yang mungkin sudah berputus asa apabila terus-terusan diajak bergambar dengan seorang lelaki.

Berdasarkan sebuah video pendek berdurasi 23 saat yang dimuatnaik semula oleh Bright di laman Facebook, dapat dilihat seorang lelaki cuba untuk merakam gambar swafoto bersama seekor anak gajah. 

Bright

Walau bagaimanapun, pada mulanya anak gajah itu dilihat cuba untuk mengelak daripada mengambil gambar dengan mengalih-alihkan kepalanya dari telefon bimbit lelaki itu. Tetapi mungkin selepas menyaksikan lelaki itu yang tidak berhenti dari cubaan bergambar bersamanya, anak gajah itu akhirnya mengangkat kaki belakangnya dan menendang manja bahagian punggung lelaki itu sebagai amaran untuk berhenti.

“Berhenti mengganggu saya!”

Bright

Mungkin itulah yang difikirkan oleh anak gajah itu semasa menendang lelaki itu. Tindakan spontan anak gajah itu juga telah membuatkan ramai pengunjung di lokasi itu ketawa terbahak-bahak kerana sejujurnya, lelaki itu telah ‘ditolak’ mentah-mentah oleh mamalia comel itu!

Bright

Sehingga entri ini ditulis, kiriman ini telah meraih sehingga lebih dari 265,000 tontonan, lebih dari 2,400 kongsian, 528 reaksi dan 35 komen dari warganet yang turut sama terhibur melihat gelagat anak gajah ini.

“Sangat comel dan amat bijak!”

“Lelaki itu sepatutnya faham tanda-tanda awal!”

“Bagus! Gajah yang bijak”

Bright

Sabarlah, abang. Cuba lagi lain kali ya!

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI