30.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaInspirasiPencipta kandungan YouTube hadiahkan kereta baharu buat 'pak cik Grab'

Pencipta kandungan YouTube hadiahkan kereta baharu buat ‘pak cik Grab’

Bagi kebanyakan orang, sebaik sahaja umur mencecah 60 tahun, mereka sudah mula mengambil masa untuk berehat dan menggunakan masa yang ada untuk fokus beribadah. Namun, bagi seorang warga emas yang berusia 68 tahun ini, walaupun sudah lanjut usia dan mempunyai sakit belakang yang agak teruk, dia masih lagi bekerja mencari wang dengan berkhidmat sebagai penghantar makanan.

@MALAYSIAVIRALLL

Menerusi sebuah video sebelum ini, dapat dilihat bahawa perakam video menunjukkan keadaan pak cik berkenaan yang terbongkok-bongkok berjalan selepas mengambil pesanan makanan di sebuah kaunter penghantaran di pusat beli-belah. Keadaan pak cik yang sudah tua dan mempunyai masalah untuk berjalan dengan baik itu seterusnya telah meraih simpati ramai warganet sehingga video berkenaan menjadi tular.

@bellestrelle

Berikutan penularan kiriman video berkenaan, seorang pencipta kandungan laman YouTube bernama @bellestrelle melalui laman Instagramnya telah memuatnaik video yang menunjukkan bantuan yang diberikan khas buat pak cik berkenaan untuk memudahkan tugas kerja pak cik tersebut.

“Pak cik ini berusia 68 tahun, sakit pinggang lagi dan membawa Grab, dia sendiri nak bekerja dan dia sudah tidak boleh membawa motor. Jadi, sekarang Bella nak pergi belikan dia kereta baru,” kata @bellestrelle membuka kata dalam video berkenaan.

@bellestrelle

Setelah menyelesaikan beberapa dokumen pembelian, @bellestrelle dan pasukannya akhirnya membawa pak cik berkenaan ke pusat pameran itu untuk menyerahkan kereta itu kepada pemilik baharunya.

Dapat dilihat dengan jelas wajah terharu pak cik itu, yang tersenyum gembira sebaik sahaja memegang stereng kereta baharunya.

@bellestrelle

“Nak menitis air mata Bella bila melihat reaksi pak cik (yang) sangat gembira. Bila kita ada rezeki lebih, tidak salah kita berkongsi dengan orang lain.

“Bella harap, raya ini pak cik akan jadi lebih gembira. Terima kasih pak cik atas perjuangan pak cik selama ini,” tulis @bellestrelle dalam kapsyen kirimannya.

@bellestrelle

Berikutan sumbangan ikhlas yang diberikan oleh @bellestrelle ini, ramai warganet membanjiri ruang komen kiriman itu dan meninggalkan pujian dan doa yang baik untuk pak cik itu.

@bellestrelle

Semoga dengan kereta baharu yang diterima oleh pak cik ini dapat membuka rezeki yang tidak putus-putus buat pak cik ini.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI