26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGaya HidupSangka telefon bimbit adalah makanan bercengkerang, memerang laut ini menghempas-hempas telefon bimbit...

Sangka telefon bimbit adalah makanan bercengkerang, memerang laut ini menghempas-hempas telefon bimbit pada batu tanpa belas kasihan!

Memerang laut adalah salah satu mamalia yang sangat comel dan gelagatnya yang cerdik boleh menghiburkan sesiapa sahaja yang melihatnya. Walau bagaimanapun, jika anda berada dalam situasi yang akan dikongsikan dalam entri ini, kami tidak pasti sama ada anda masih boleh tersenyum melihat memerang laut lagi.

Gambar hiasan. (Kedar Gadge)

Sebuah video pendek berdurasi 26 saat di internet menunjukkan gelagat seekor memerang yang tersalah sangka telah menghiburkan ribuan warganet. Menerusi rakaman video yang dirakam di sebuah zoo, dapat dilihat bahawa sebuah telefon bimbit secara tidak sengaja telah terjatuh ke dalam kolam memerang laut dan melihatkan ‘rezeki’ yang turun dari langit itu, seekor memerang laut dalam kolam itu dengan segera pergi mengambil telefon bimbit itu.

Walau bagaimanapun, nampaknya memerang laut itu bukannya berniat untuk memulangkan semula telefon bimbit itu kepada pemiliknya, sebaliknya memerang laut itu dengan yakinnya memegang telefon bimbit itu dengan kedua belah tangannya, dan dengan sepenuh hati menghempas-hempas telefon bimbit itu pada permukaan batu di tepian kolam.

Pastinya, tindakan memerang laut itu mengejutkan semua pengunjung zoo yang menyaksikan insiden ‘menyayat hati’ itu.

Namun, sebenarnya apa yang dilakukan oleh memerang laut itu adalah salah satu naluri semulajadi spesies mamalia berkenaan yang sering mengetuk dan menghempas makanan bercengkerang pada permukaan batu untuk membuka cengkerang dan mendapatkan makanan di dalamnya. Cuma, dalam insiden kali ini, memerang laut itu tersalah sangka.

Di akhir video, dapat juga dilihat bahawa memerang laut itu menunjukkan reaksi marah dan berputus asa kerana setelah berkali-kali menghempas telefon bimbit itu, tetapi ‘cengkerangnya’ masih juga tertutup rapat. Sambil mengangkat tangan ke atas dan seolah-olah menjerit, reaksi spontan memerang itu dengan jayanya membuatkan ramai warganet tak kering gusi.

Kasihan pula melihatnya yang sangat berharap! Bersabarlah wahai memerang laut, pasti ada makanan lain yang boleh dimakan nanti ya.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI