31.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaGaya HidupReaksi spontan budak perempuan yang berusaha 'menculik' kucing untuk dimasukkan dalam beg...

Reaksi spontan budak perempuan yang berusaha ‘menculik’ kucing untuk dimasukkan dalam beg sekolah buat ramai warganet tak kering gusi

Untuk sesetengah orang, mereka memang tidak boleh menahan diri apabila melihat kucing kerana perasaan sayangkan kucing dalam diri mereka yang terlalu kuat. Mungkin, itulah halnya yang berlaku pada seorang murid perempuan yang dirakam sedang cuba ‘menculik’ seekor kucing dalam kawasan sekolah yang menjadi tular baru-baru ini.

@maisarahzaidee

Menerusi sebuah video yang dimuatnaik oleh @maisarahzaidee di laman TikTok, dapat dilihat bagaimana terujanya seorang budak perempuan yang menahan seekor kucing dewasa untuk dimasukkan ke dalam beg sekolahnya. Walau bagaimanapun, kucing yang ditahan itu sempat menyelinap keluar ketika budak perempuan itu sedang leka membetulkan beg sekolahnya dan terus berlari dari tempat kejadian untuk menyelamatkan diri. 

@maisarahzaidee

Tidak berputus asa dengan misi tersebut, budak perempuan itu seterusnya terus berlari mengejar kucing itu sebelum dia akhirnya berhenti kerana kucing itu sudah terlalu jauh dari dirinya. Lucu betul!

@maisarahzaidee

Menurut kapsyen dalam video, budak perempuan itu juga dikatakan melakukan misi itu yang pertama sekali sebaik sahaja melangkah ke dalam kawasan sekolah! Memang bernekad sungguh budak perempuan ini sebaik sahaja melihat kucing yang comel. Justeru, tidak mustahillah apabila video yang dimuatnaik ini telah meraih perhatian ramai dan menghiburkan semua yang menontonnya.

Sehingga entri ini dihasilkan, kiriman video ini telah meraih sehingga lebih dari 146,600 tontonan, 9488 sukaan dan 411 komen dari warganet yang rata-ratanya terhibur dengan gelagat comel dua sahabat ini.

@maisarahzaidee

Malah, ada antara warganet yang turut berkongsi pengalaman yang hampir serupa dengan budak perempuan ini nampaknya!

@maisarahzaidee

Terhibur betul menyaksikan gelagat budak perempuan yang berusaha untuk membawa balik kucing itu. Pasti dia berasa terlalu geram dengan kecomelan kucing itu sampai sanggup cuba untuk menculiknya!

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI