26.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaInspirasiJadikan kucing sebagai bukti penghantaran barang, interaksi comel antara penghantar barang dengan...

Jadikan kucing sebagai bukti penghantaran barang, interaksi comel antara penghantar barang dengan kucing ini buat ramai ketawa!

Kucing adalah salah satu haiwan peliharaan yang paling digemari oleh ramai orang. Tidak kiralah kucing itu berbaka kacukan, “kampung” atau apa jua sekalipun. Kecomelan kucing semuanya tetap sama dan tidak terbanding!

@coffeedcat

Walau bagaimanapun, ramai juga yang pasti akan setuju dengan satu tahap tinggi yang sudah lama “dipegang” oleh kucing berwarna oren, atau dalam bahasa manjanya, oyen.

Kucing berwarna oren lazimnya begitu jinak dan tidak takut kepada manusia. 

Mungkin, itu jugalah halnya dengan seekor kucing berwarna oren bernama Peipei, yang dirakam menggunakan kamera litar tertutup yang menunjukkan Peipei langsung tidak takut kepada orang asing, iaitu penghantar barang, malah turut sudi bergambar dengan barang yang diterima sebagai bukti penerimaan.

@coffeedcat

Menerusi video yang dimuatnaik di laman sosial dari negara Indonesia ini, dapat dilihat dengan jelas bagaimana seorang penghantar barang tiba di pintu rumah pemilik dan meletakkan barang yang dipos di atas lantai. 

Sebaik sahaja menyedari kehadiran Peipei yang sedang bersantai di ruangan itu, penghantar barang itu tanpa segan silu mengangkat Peipei dan meletakkannya bersebelahan dengan barangan yang dihantar.

@coffeedcat

@coffeedcat

Mungkin berasa geram dengan kecomelan Peipei, penghantar barang itu dengan serta-merta mengeluarkan telefon bimbitnya sebelum merakam beberapa keping gambar dan kemudiannya membetulkan kedudukan Peipei lagi supaya berdekatan dengan barang yang dihantar.

@coffeedcat

@coffeedcat

Tidak perlu disoal lagi, pastinya gambar yang diambil itu bertujuan untuk menjadi bukti penerimaan barangan. Tetapi, tidak mustahil juga penghantar barang itu turut menyimpan beberapa keping gambar Peipei sebagai kenangan kerana sejujurnya, si oyen ini memang sangat comel!

@coffeedcat

Sehingga artikel ini dihasilkan, kiriman video ini telahpun mendapat sehingga lebih daripada 8.5 juta tontonan, lebih daripada 747,500 sukaan dan 9319 komen dari warganet yang terhibur dengan interaksi lucu yang sempat dirakam ini.

“Kucing selesai menerima bungkusan”

“Bukti penghantaran: kucing”

“Kalau kotak (bungkusan) itu koyak, (maka) tahulah siapa yang melakukannya. Bukan salah penghantaran”

“Barangan telah sampai kepada pemiliknya sendiri”

“Yang dimuatnaik sebagai bukti hanya satu gambar. Selebihnya 999999999 gambar yang lain disimpan oleh penghantar barang itu”

Memang comel betul interaksi yang tidak disangka-sangka ini. Selepas ini, bertambah lagilah “kerja” Peipei. Selain daripada makan, tidur dan menjadi comel, sekarang Peipei perlu menjadi bukti penerimaan barang pula!

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI