25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya HidupPengantin perempuan belanja RM2,800 sewa kereta kuda, penuhi impian menjadi ‘Cinderella’ semalaman

Pengantin perempuan belanja RM2,800 sewa kereta kuda, penuhi impian menjadi ‘Cinderella’ semalaman

Ramai gadis muda berimpian untuk mengadakan perkahwinan bertema kisah dongeng, tetapi berapa ramai yang benar-benar dapat memenuhi impian itu?

Pasangan pengantin baru dari Johor ini berjaya merealisasikannya.

Gambar Sin Chew Daily

Sin Chew Daily melaporkan seorang pengantin perempuan di Kluang berjaya melakar impiannya untuk menjadi seorang puteri selama sehari dan berubah menjadi ‘Cinderella’ apabila membelanjakan RM2,800 untuk menyewa kereta kuda.

Kereta kuda itu membawa pengantin perempuan dan suaminya ke lokasi majlis perkahwinan mereka. Nampaknya, jumlah bayaran sewa RM2,800 agak berpatutan!

Gambar Sin Chew Daily

Berbanding memilih kereta perkahwinan mewah yang tipikal, pengantin perempuan membuat sedikit kajian untuk memenuhi impiannya dan akhirnya menemui gerabak yang sesuai di Melaka dan membawanya ke Kluang untuk resepsi perkahwinannya.

Pedati itu dibuat dengan besi dan dihiasi dengan bunga-bunga kecil yang cantik ala ‘pumpkin’, malahan kereta kuda itu datang dengan ‘pemandu’ untuk memimpin seekor kuda.

Gambar Sin Chew Daily

Selepas acara perkahwinan, ‘pemandu’ tersebut telah meletakkan gerabak di pintu masuk tempat resepsi perkahwinan mereka, di mana ramai tetamu dan orang awam yang lalu lalang dengan segera merebut peluang untuk bergambar di hadapan kereta kuda itu.

Gambar Sin Chew Daily

Semoga mana-mana pasangan yang berimpian mengadakan acara perkahwinan dengan tema pari-pari dan puteri raja, bolehlah buat perancangan majlis seperti ini. Sewa kereta kuda pun tidaklah mahal. 

Tahniah dan Selamat Pengantin Baru kepada pasangan ini.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI