29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaGaya Hidup“Ini untuk awak, warna rambut balik,” Agong tepuk dahi bila kena ‘prank’...

“Ini untuk awak, warna rambut balik,” Agong tepuk dahi bila kena ‘prank’ dengan pak cik berambut Naruto

Dikenali sebagai Raja berjiwa rakyat dan sentiasa mesra, tidak hairanlah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al Mustafa Billah Shah amat disayangi rakyat jelata.

Baru-baru ini, rakyat Malaysia menemui satu lagi sebab untuk menyayangi Agong mereka apabila gelagatnya yang lucu dan comel ketika berkunjung ke Pulau Tioman mencuri perhatian ramai.

TikTok

Dalam satu rakaman video TikTok yang tular, Agong dilihat sempat bergurau senda dengan seorang pak cik yang memakai rambut palsu watak anime Naruto.

Seri Paduka Baginda pada mulanya sedang memberikan sampul hijau dan kuning yang mengandungi sumbangan kepada rakyat jelata apabila lelaki ‘berambut perang’ telah menarik perhatiannya.

TikTok

“Ini untuk awak, warna rambut balik,” gurau Baginda, dengan tidak mengetahui yang rambut perang pak cik itu sebenarnya adalah rambut palsu.

TikTok

Apabila lelaki itu mendedahkan dia sebenarnya tidak mewarnakan rambutnya yang perang, Agong terus ketawa dan bertitah, “Rambut betul ke? La, topi rupanya sayalah yang kena tipu!” 

Sambil Agong menepuk dahinya dan spontan ketawa.

TikTok

Orang ramai yang berada bersama Seri Paduka Baginda turut ketawa bersama-sama sambil menyaksikan Agong kesayangan mereka yang sempoi dan comel berinteraksi dengan pak cik berambut Naruto itu.

Akhirnya, Agong dan pak cik Naruto bergambar kenangan bersama.

TikTok

Aksi mencuit hati yang mendapat perhatian para netizen yang memuji keperibadian Seri Paduka Baginda sebagai sangat dekat di hati rakyat jelata. 

“YDPA sangat comel. Boleh bergurau dengan orang awam.” 

“Agong sempoi je..”

“Daulat Tuanku, kena ‘prank’ pula.”

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI