30.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, April 20, 2024
UtamaKisah Benar PKC mencari kematian sendiri, adakah kini masih gembira tidak berkesudahan?

[Artikel Khas] PKC mencari kematian sendiri, adakah kini masih gembira tidak berkesudahan?

Pandemik di tanah besar China melanda bagai tsunami, dan hospital di seluruh negara menjadi terlalu sesak dan menyedihkan. Menurut anggaran kadar jangkitan di Beijing, Sichuan, Hainan serta wilayah dan bandar lain, lebih daripada 50 peratus penduduk negara itu, atau lebih daripada 700 juta orang telah dijangkiti. 

Pakar kesihatan rasmi PKC menganggarkan kadar jangkitan negara semasa tempoh Tahun Baru Cina mampu mencapai 80 peratus, yang bermakna lebih daripada 1.1 bilion orang telah dijangkiti.

Ramai rakyat mati akibat wabak berkenaan. Menular dari selatan ke utara di China, bukan sahaja bandaraya utama seperti Guangzhou, Chongqing, Wuhan, Shanghai, dan Tianjin penuh dengan mayat di hospital besar dan rumah pengebumian penuh muatan, tetapi rumah pengebumian di bandaraya tahap kedua dan ketiga seperti Changchun, Nanchang, Anshan dan Chuzhou turut penuh. Beberapa tempat letak kereta di rumah pengebumian telah menjadi bilik mayat sementara.

Daripada pembersihan melampau “harus diperiksa, harus dikurung, harus diasingkan, dan harus dikumpulkan” kepada keadaan semasa “harus dicelup, harus dibunuh, dan ke kemuncak secepat mungkin” tanpa amaran, persiapan dan perintah yang melampau” apa yang telah dicipta oleh PKC bukan sahaja sandiwara yang tidak masuk akal, tetapi juga tragedi buatan manusia yang mengerikan.

Berjuang melawan langit, PKC melancarkan “perang rakyat”

Pelbagai amalan “anti-wabak” PKC berkait rapat dengan falsafah perjuangan PKC yang konsisten iaitu “berjuang melawan langit, membawa kegembiraan yang tidak berkesudahan; berperang melawan bumi, membawa kegembiraan yang tidak berkesudahan; berperang melawan manusia, membawa kegembiraan yang tidak berkesudahan”. Daripada “Biarkan gunung menundukkan kepala mereka dan biarkan sungai memberi laluan” semasa “Melangkah Besar ke Hadapan”, kepada “mempertahankan Shanghai dengan nyawa” semasa SARS, kepada “ketahui terdapat harimau di pergunungan, dan lebih suka untuk mengembara ke pergunungan terdapat harimau” yang dipromosikan oleh media rasmi semasa wabak hari ini, pemikiran PKC untuk melawan langit dan bumi tidak pernah berubah.

Sejarah PKC adalah sejarah “perjuangan”. Mao Zedong menggunakan madah perjuangan berdasarkan kelas sebagai ucaptama dan melancarkan gerakan kebangsaan “rakyat memerangi rakyat”; Deng Xiaoping menembak pelajar yang tidak bersenjata; Jiang Zemin melaungkan “Parti Komunis akan mengalahkan Falun Gong” dan “menghapuskan Falun Gong dalam masa tiga bulan”; Xi Jinping menggalakkan “berani melawan, berani berjuang”, “Diplomasi Pahlawan Serigala” menggulingkan banyak kuasa Eropah dan Amerika yang mempunyai hubungan mesra dengannya.

Pada hari-hari awal wabak pada Februari 2020, PKC tergesa-gesa menerbitkan buku “Perang Kuasa Besar Melawan Epidemik”. Buku itu dikeluarkan oleh Jabatan Propaganda Jawatankuasa Pusat Parti Komunis China dan Pejabat Penerangan Dewan Negara. Tajuk, kandungan dan propaganda buku itu benar-benar mencerminkan mentaliti PKC “berperang melawan langit dan bumi” dan berlagak tidak tahu malu.

Ini adalah “perintah peribadi dan dikerahkan secara peribadi” oleh peringkat tertinggi PKC, dilaksanakan dari atas ke bawah, untuk melancarkan “perang nasional menentang virus”, dan untuk “membersihkan” wabak. Menggunakan kuasa keseluruhan masyarakat dan rakyat, di bawah organisasi agensi kerajaan dan jawatankuasa kejiranan, dan di bawah pencegahan tentera dan polis, kuarantin, perintah berkurung bandar, menjalankan ujian asid nukleik untuk seluruh rakyat, pencegahan yang tepat dan mengawal, dan memutuskan rantaian penularan virus… Mengubah China yang besar menjadi sangkar, kem tahanan, dan lebih daripada satu bilion orang telah diperlakukan sebagai tawanan dan haiwan, dan mereka melakukan segala yang mampu untuk membuat rakyat sengsara.

‘Mengalahkan langit’

Manusia itu sangat kerdil dan merendah diri di hadapan alam. Orang hebat, hero, selebriti, pakar, dan cendekiawan manakah yang tidak mati di bawah takdir dan aturan Tuhan? Terlalu banyak penyakit yang tidak dapat disembuhkan oleh manusia dan bencana alam yang tidak dapat dicegah dengan kuasaNya. Tsunami, gempa bumi, atau wabak boleh memusnahkan pelbagai makhluk dan pencapaian tamadun manusia dalam sekelip mata.

Adakah PKC pernah mengalahkan langit dan alam? Dalam Melangkah Besar PKC, “sepuluh ribu kati per mu” akhirnya menjadi jenaka yang tiada siapa percaya dengan tragedi kebuluran dan kanibalisme. 30 juta hingga 45 juta orang mati kelaparan. Sebagai pertukaran untuk penebangan hutan, penyumbatan sungai dan penambakan laut, padang rumput hilang, pasir kuning mengepul, dan ribut pasir mengganas ke tanah Dataran Tengah. Empangan Three Gorges, yang boleh dipanggil “tidak dapat ditembusi dan boleh menahan banjir sekali dalam sepuluh ribu tahun”, kini sukar untuk menghadapi banjir yang berlaku sekali dalam dua puluh tahun. Dasar pembersihan sifar-COVID yang merangkumi sepenuhnya “keunggulan sosialis” PKC berhasrat untuk menghapuskan virus dan wabak dengan menutup bandar-bandar. Selepas tiga tahun, ia telah kembali ke titik asal. Tragedi epidemik terbesar di dunia.

Dalam budaya tradisional masyarakat Cina, semua orang takut kepada Tuhan langit dan bumi, dan maharaja hanya boleh dipanggil “Anak Syurga”. Selepas menaiki takhta, maharaja perlu melakukan upacara korban, yang mencerminkan rasa hormat kepada langit. Dalam menghadapi wabak yang besar, bermula maharaja dan jeneral kepada rakyat jelata, sikap rakyat semuanya merendah diri. Mesti merenung kesilapan diri sendiri hingga terdapat kebaikan dan kewajaran untuk menebus kesalahan. 

Di Amerika Syarikat, Presiden juga memegang Injil apabila mengangkat sumpah jawatan, yang bermaksud Tuhan berada di atas. Hanya PKC yang akan berperang dengan angkuh dan seronok bertarung kesemuanya, tidak pernah mengakui kesilapan sendiri. Sebaliknya menutup kebenaran, menganiaya mereka yang berani bercakap benar, dan menganggap nyawa rakyat sebagai tidak bernilai.

PKC sentiasa mengatakan “rakyat adalah tertinggi” dan “kehidupan adalah tertinggi”, tetapi pada hakikatnya, rakyat hanyalah semut PKC, dan kehidupan mereka seperti rumput, dan mereka sering tidak dapat mengira nombor. Sementara ratusan dan ribuan orang sedang menunggu untuk dibakar di rumah pengebumian di seluruh negara, jumlah kematian yang diumumkan oleh Suruhanjaya Kesihatan Parti Komunis China hanya sedikit. Apabila rakyat China menderita akibat wabak dan mengutuk dasar pihak berkuasa, Jawatankuasa Politik dan Undang-undang Parti Komunis China mendakwa langkah pembersihan dan pelepasan oleh rejim adalah “betul-betul benar”.

PKC berpendapat ia boleh memadamkan semua dosanya melalui peralatan negara yang berkuasa, kawalan berteknologi tinggi dan moden, sekatan rangkaian, dan pencucian otak yang menyeluruh lagi canggih, tetapi kali ini semuanya salah.

Pembersihan itu mencetuskan “gerakan kertas putih” di seluruh China. Penunjuk perasaan melaungkan “Parti Komunis berundur”, dan semakin ramai rakyat dikejutkan dengan kesedaran. Rakyat sedar bahawa apa yang dilakukan oleh PKC sekarang adalah sama dengan mendorong 1.4 bilion rakyat China ke medan periuk api dengan darah mereka, yang sama dengan pembunuhan beramai-ramai yang dirancang. Statistik wabak PKC tidak lagi dipercayai di China. Tiada retorik daripada kerajaan dapat dibandingkan dengan realiti kesakitan yang dialami rakyat, seperti jangkitan dan kematian orang tersayang. Dikelilingi oleh kemarahan awam yang membara, PKC lebih hampir kepada kawah krisis berbanding sebelum ini.

Di peringkat antarabangsa, banyak negara tidak mempercayai data wabak yang disediakan oleh PKC. Ketua Pengarah WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus berkata WHO memerlukan lebih banyak maklumat mengenai tahap keterukan wabak di China. United Kingdom, Perancis, Korea Selatan, Sepanyol, Amerika Syarikat, Jepun, Itali, India dan banyak negara lain mewajibkan penumpang dari China menyerahkan bukti ujian negatif atau menjalani ujian COVID-19 di pintu masuk negara masing-masing kerana kerajaan China tidak berkongsi data wabak yang komprehensif kepada dunia.

‘Yu Tiandou’ hampir mati, adakah PKC masih gembira tidak berkesudahan sekarang?

PKC adalah parti politik yang angkuh dan kejam. Parti yang memusnahkan budaya tradisional melalui kempen politik berturut-turut, mempromosikan ateisme, teori evolusi, dan falsafah perjuangan yang salah, “manusia akan menakluki alam”.

Satu-satunya yang berani melawan Tuhan adalah syaitan. Sejak zaman purba, Tuhan dan syaitan tidak serasi, dan Tuhan telah lama menyelesaikan keangkuhan syaitan. PKC mesti menghadapi hukuman Tuhan. Cuma masanya yang belum tiba, dan apabila tiba masanya, semuanya akan mendapat pembalasan.

Mengenai wabak, pengasas Falun Gong, Guru Li Hongzhi, dengan jelas menunjukkan “ia ada di sini untuk menghapuskan ahli parti jahat” dan “Tuhan akan menghapuskannya, dan mereka yang menyokongnya akan disingkirkan.”

Dalam menghadapi wabak seperti tsunami, rungutan domestik yang marah dan tekanan antarabangsa, adakah PKC yang tidak menentu dan hampir runtuh masih merasakan bahawa “berjuang melawan syurga akan membawa kegembiraan yang tidak berkesudahan”?

Pada masa ini, sejumlah besar pegawai kanan, pakar, cendekiawan, selebriti, dan ahli parti dalam sistem PKC telah meninggal dunia akibat wabak itu. Ini adalah isyarat dari syurga untuk menghapuskan PKC, dan ia juga merupakan amaran kepada pegawai PKC dan mereka yang membela PKC. Si mati malangnya menjadi mangsa pertempuran PKC menentang langit dan bumi. Yang lain bukan sahaja harus bersimpati, menyesal dan berkabung, tetapi harus bangun dan merebut peluang untuk menempuh bencana dengan selamat.

Epilog

Melalui tiga tahun wabak buatan manusia dan beberapa dekad kempen politik PKC, orang ramai dapat melihat dengan jelas bahawa PKC adalah punca masalah dan bencana, sama sekali tidak mempercayai sebarang propaganda PKC, dan tidak mengikuti PKC untuk terlibat dalam yang dipanggil “manusia akan menakluki alam” dan “berjuang melawan langit dan bumi”. 

Apa yang dipanggil “kata-kata retorik” itu hanya boleh merosakkan hati rakyatnya untuk memudahkan PKC mengguna dan menipu mereka untuk memusnahkan alam, menyinggung kuasa Tuhan, melakukan perkara yang keterlaluan, mencipta lebih banyak jenayah, dan mencederakan diri mereka sendiri. Seperti yang dinyatakan oleh ‘Sembilan Ulasan tentang Parti Komunis’: “Pengajaran sejarah ialah tiada janji yang dibuat oleh Parti Komunis boleh dipercayai, dan tiada jaminan akan ditunaikan. Sesiapa yang percaya kepada Parti Komunis dalam apa jua isu akan mati dengan isu itu.”

Dari segi sejarah, wabak tidak pernah berakhir dengan orang “berjuang”. Ia sering datang dan pergi tanpa jejak.

Dalam pandemik yang belum pernah berlaku sebelum ini, di manakah jalan keluar? Guru Li Hongzhi dengan tegas berkata: “Jauhi PKC yang jahat, dan jangan berdiri bersama parti jahat, kerana di belakangnya adalah syaitan, yang bertindak seperti samseng di permukaan, dan melakukan segala jenis kejahatan, inilah penyelesaiannya, inilah penawarnya.”

Kehidupan itu sangat berharga, dan diharapkan setiap individu, walaupun ahli Parti Komunis, pegawai tinggi, atau selebriti, akan bangun secepat mungkin, mendengar kata-kata orang bijak, dan tidak disingkirkan oleh sejarah bersama ‘syaitan merah’.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI