34.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaGaya HidupKanak-kanak tulis surat mohon maaf kerana termuntah di dalam surau

Kanak-kanak tulis surat mohon maaf kerana termuntah di dalam surau

Baru-baru ini pihak Surau Putra Al-Amin memuat naik di Facebook sepucuk surat yang ditemui dalam tabung surau. Rupa-rupanya surat tersebut merupakan permohonan maaf seorang kanak-kanak kerana kesilapannya termuntah di dalam surau.

Facebook

Surat yang bertulisan tangan itu telah menarik perhatian kerana kandungannya sungguh menyentuh hati.

Ujar kanak-kanak tersebut, dia tidak sengaja muntah di dalam surau pada 27 Januari lalu kerana dia tidak sihat akibat keracunan makanan.

Katanya lagi, dia mahu membersihkan muntah tersebut namun tidak dapat berbuat demikian kerana keadaan pada ketika itu tidak mengizinkan.

Dalam surat itu juga sejumlah wang dilampirkan dengan niat untuk mengurangkan beban pihak surau yang terpaksa membersihkan muntahnya.

Pihak surau berasa sungguh terharu dengan tindakan kanak-kanak tersebut yang dianggap mulia.

Mereka juga mendoakan kesejahteraan kanak-kanak tersebut dan turut mendoakan agar dia berterusan untuk solat berjemaah di surau. Kata pihak surau itu lagi, mereka amat mengalu-alukan kedatangan kanak-kanak itu.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI