29.6 C
Kuala Lumpur
Friday, June 14, 2024
UtamaGaya HidupKalung berlian dicuri gemparkan kedai barang kemas, polis siasat terima kejutan bila...

Kalung berlian dicuri gemparkan kedai barang kemas, polis siasat terima kejutan bila pelakunya adalah seekor tikus

Tidak menghairankan apabila tikus biasa mencuri makanan, tetapi kita jarang mendengar tikus pandai mencuri kalung berlian. Nampaknya tikus hari ini bukan sahaja licik, bahkan sudah pandai memilih barangan mewah untuk dicuri. 

Tular di platform media sosial baru-baru ini apabila seekor tikus telah mencuri seutas kalung berlian dari sebuah kedai barang kemas di India dan ramai yang tidak percaya ianya angkara seekor tikus.

Twitter

Pegawai Jabatan Polis India Rajesh Hingankar IPS baru-baru ini memuat naik rakaman CCTV dari kedai barang kemas itu di Twitter yang mendedahkan aksi rompakan licik seekor tikus.

Kelihatan seekor tikus menyelinap keluar dari celah atas rak paparan di kedai barang kemas itu, menjulurkan dua pertiga dari tubuhnya, seolah telah lama tahu tentang kalung berlian itu dan mula mengatur rancangan rompakannya bagai pro.

Twitter

Tikus itu melompat terus dari celah dinding ke tempat meletak kalung berlian itu dan melihatnya selama beberapa saat. Kemudian dia berjaya meleraikan kunci kalung dan bergegas pergi dengannya apabila melompat kembali ke celah dinding. 

Keseluruhan proses ‘rompakan barang kemas’ hanya berlaku dalam masa 30 saat, adegan yang tidak masuk akal dan melucukan. Hingankar dengan kapsyennya yang lucu, “Untuk siapa gerangannya tikus ini akan memberikan kalung berlian..”

Twitter

Mencetuskan ketawa balik kalangan netizen selepas menonton video itu dengan komen mereka:

“Isterinya mesti hari-hari bertanya mengapa bila pulang tidak membawa kalung berlian, jadi dia bawakan seutas pada hari itu..”

“Tuan, sekarang juga anda perlu mengambil tindakan ke atasnya, tikus ini sangat licik, dia pasti akan mencuri lagi sebelum 14 Februari.”

“Hari Valentine bakal tiba, dia akan memberikan rantai berlian kepada teman wanitanya.” 

“Pasangan Tom Cruise dalam Mission Impossible..” 

Tonton video di bawah:

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI