26.5 C
Kuala Lumpur
Monday, October 2, 2023
UtamaGaya HidupPekerja kedai mamak terharu hari lahirnya diraikan sebelum dia pulang ke tanah...

Pekerja kedai mamak terharu hari lahirnya diraikan sebelum dia pulang ke tanah air

Pekerja kedai mamak terharu hari lahirnya diraikan sebelum dia pulang ke tanah air. Sambutan hari lahir itu merupakan kejutan istimewa yang dirancang oleh sebuah keluarga untuk seorang pekerja di sebuah kedai mamak kegemaran mereka. Perkara yang jarang sangat berlaku ini mendapat perhatian warga siber terutama di media sosial TikTok.

TikTok

Video yang dimuat naik oleh pemegang akaun TikTok bernama @nasikerabu77 pada 16 Januari lalu itu mendapat perhatian warga siber.

Masing-masing berasa terharu melihatkan kebaikan yang ditunjuk oleh keluarga berkenaan kepada seseorang yang bukan ahli keluarga mereka.

TikTok

Menurut @nasikerabu77, pekerja kegemaran keluarganya yang bernama Sankar itu akan pulang ke tanah airnya tidak lama lagi. Jadi mereka memutuskan untuk menyambut hari lahir Sankar sebelum Sankar pulang ke tanah airnya.

Difahamkan, Sankar sentiasa memberikan perkhidmatan terbaik kepada keluarga @nasikerabu77. Jadi tidak hairanlah jika Sankar disenangi @nasikerabu77.

TikTok

Kita harus berbuat baik kepada sesiapa pun kerana itulah sebaik-baik budi pekerti.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI