24.9 C
Kuala Lumpur
Monday, January 30, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupMenyelinap masuk dalam van ikut suka hati dia, nasib baik abang penghantaran...

Menyelinap masuk dalam van ikut suka hati dia, nasib baik abang penghantaran ‘deliver’ Cik Tam balik 4 jam kemudian

Si hitam yang ini sememangnya seekor kucing yang sangat nakal dan berjiwa pengembara.

Heboh di Twitter baru-baru ini, kisah seekor kucing yang melarikan diri menjadi tular dengan lebih 20,300 warganet yang suka dan lebih 11,500 ciapan semula.

Bebenang @Don9Ahmad menceritakan bagaimana kucingnya Cik Tam telah ‘jatuh cinta pandang pertama’ dengan sebuah van J&T sehingga mendorongnya untuk menyelinap masuk ke dalamnya dan merasai sendiri pengalaman menghantar barang sebelum dirinya dikembalikan 4 jam kemudian.

Twitter

“Si bodo ni tadi masuk dalam van J&T. Mamat J&T tu datang dan hantar barang pada jam 11 pagi dan saya sudah suruh Cik Tam masuk ke dalam rumah kerana tahu dia ni suka duduk bawah kereta,” katanya.

Don menambah, oleh kerana banyak bungkusan yang sedang diuruskan pada hari itu, jadi dia dan abang J&T tidak perasan Cik Tam telah menyelinap masuk ke dalam van.

Dan tambah Don, sebenarnya dia sendiri pun tidak tahu Cik Tam sedang hilang kerana si nakal ini suka keluar rumah sendiri untuk meneroka dunia luar. Ketika itu, dia juga sedang bersiap-siap untuk keluar makan tengah hari.

Apabila Don akhirnya pulang kira-kira jam 3 petang, ibunya memberitahu abang penghantar J&T telah kembali dan membuat kerja lebih untuk ‘menghantar’ kucing nakal bernama Cik Tam.

Twitter

“Dia memberi salam kepada ibu saya dan bertanya sama ada kucing itu milik rumah ini,” kata Don kepada WOB.

Don percaya abang penghantar barang J&T itu perasan Cik Tam sedang bermain di luar rumah ketika dia sedang memunggah bungkusan.

Tambahnya, pada masa bungkusan tidak lagi banyak yang tinggal, jadi dia berpendapat Cik Tam mungkin berada di dalam van selama kira-kira 4 jam sementara abang J&T yang tidak tahu terdapat kucing di dalam van terus sibuk dengan urusannya menyelesaikan penghantaran bungkusan dan barangan.

Nasib baik, Cik Tam itu hitam ada kolar merah bertemu dengan abang J&T yang baik hati dan tahu pula lokasi rumahnya lalu menghantarnya pulang ke tempat asal. 

Kalau kucing warna lain macam oyen ke tiada kolar ‘special’ ke, tidak tahulah nasib serupa ke tidak.. Balik sendirilah mungkin atau turunkan dia kat pasar..

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI