29.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 1, 2023
UtamaGaya HidupRestoran penuhi hajat pelanggan patah hati untuk ‘Nasi Ayam MILO tabur banyak’...

Restoran penuhi hajat pelanggan patah hati untuk ‘Nasi Ayam MILO tabur banyak’ sempena Krismas

Sempena meraikan semangat Krismas yang sebenar, sebuah restoran di Johor Bahru berusaha keras untuk memenuhi permintaan pelanggan untuk menabur banyak MILO ke atas nasi ayam yang dipesan.

Restoran nasi ayam Kang Bee Hong berkongsi di Facebook bahawa mereka menerima permintaan ganjil daripada pesanan makan tengah hari GrabFood pada hari Selasa, 27 Disember.

Pelanggan itu telah meninggalkan nota panjang di bawah pesanan nasi ayam panggang mereka, dengan meminta staf restoran untuk menambah banyak serbuk MILO kerana dia berasa amat bersedih ketika menyambut musim perayaan.

Facebook

“Pada hari Krismas, ahli keluarga tidak menghubungi saya. Saya amat patah hati. Tetapi saya sangat suka serbuk MILO ‘gao gao’ (banyak-banyak). Bolehkah anda membantu saya menambah serbuk MILO dalam kuantiti yang banyak? Seolah menabur serbuk itu untuk dunia akan kiamat, sehingga anda mempersoalkan erti kemanusiaan, sehingga anda mula tertanya-tanya sama ada anda dan saya masih waras, tetapi tidaklah terlalu banyak sehingga anda berisiko untuk dipecat oleh bos anda. Terima kasih.”

“Kami cuba sedaya upaya untuk memenuhi permintaan pelanggan,” restoran itu dengan gembira melaporkan dalam hantaran Facebook mereka.

Dalam gambar lain, staf restoran menunjukkan mereka telah menyempurnakan pesanan itu mengikut kehendak pelanggan, malahan melukis ucapan Krismas dengan gambar Santa Claus yang comel pada kotak bawa pulang.

Restoran itu, bagaimanapun, menarik perhatian kepada resit GrabFood, yang termasuk pesanan untuk MILO dinosaur, mencadangkan mereka tahu ada sesuatu yang tidak kena sejak mula.

Restoran itu membayangkan mereka tahu pelanggan telah tersilap menulis pada nota terperinci untuk nasi ayam, bukan pada minuman, tetapi staf masih menyempurnakan pesanan yang diminta sebagai jenaka.

Facebook

“Tidak kira betapa anda menyukai sesuatu (dalam kes ini, MILO), jika ia muncul di tempat yang salah, kami pasti ia akan menjadi satu penyeksaan untuk dimakan,” mereka memberi jaminan dalam kapsyen gambar.

Hantaran itu telah membuat ramai netizen yang berdekah melihat nasi ayam MILO tabur itu dengan komen mereka:

“Ia telah benar-benar membuatkan saya mempersoalkan erti kemanusiaan..”

“Ada manis dan ada masam. Rasa yang kena betul.” 

“Pokoknya, adakah serbuk MILO sebanyak itu menyebabkan dunia kiamat? Adakah ia membuatkan anda mempersoalkan erti kemanusiaan? Adakah ia membuatkan orang mula tertanya-tanya sama ada mereka masih waras?”

Sementara itu, ramai juga secara gurauan memuji restoran itu kerana perkhidmatan pelanggan mereka yang cemerlang:

“Anda semua sanggup menurut sepenuhnya hajat dan permintaan pelanggan, saya bagi 100 markah.”

“Ada yang berani menulisnya, dan seorang lagi berani melaksanakannya. Tabik kedua-dua..”

“Kami tahu apa masalah, dan kami hanya perlu menyelesaikannya,” komen netizen ini yang membayangkan betapa berdedikasinya restoran nasi ayam itu melaksanakan permintaan pelanggan mereka.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI