30 C
Kuala Lumpur
Sunday, December 3, 2023
UtamaInspirasiLupa kurung kucing ketika keluar, pemilik fikir habislah perabot mahogani musnah dicakar...

Lupa kurung kucing ketika keluar, pemilik fikir habislah perabot mahogani musnah dicakar tanpa menyangka kebimbangannya bertukar ketawa

Kebanyakan pencinta haiwan suka memelihara kucing kerana menyangka makhluk comel ini tidak akan merobohkan rumah seperti anjing, namun sebenarnya bukan kucing tidak boleh merobohkan rumah, tetapi cara mereka merobohkan rumah adalah berbeza. 

Dan tahukah anda kucing suka menggunakan perabot sebagai bahan penggaru, kerana papan dan kayu sering menjadi kesukaannya.

Gambar lifenewsjr.com

Seorang pemilik kucing menceritakan bagaimana baru-baru ini dia terpaksa bergegas pulang kerana bimbang perabot mahogani di rumahnya dicakar kucing, tetapi bertukar geli hati pada ketika membuka pintu rumah dan melihat perabot itu.

Pemilik ini dalam hantarannya berkata bapanya membelanjakan $300,000 untuk membeli satu set perabot mahogani sebagai hiasan mewah di rumah. Pada mulanya, dia tidak menghiraukannya tetapi selepas keluar, tiba-tiba dia tersedar telah terlupa memasukkan kucing peliharaannya ke dalam sangkar kerana kucing itu sangat lincah dan suka bermain.

Fikirnya, jika kucing itu mencakar perabot mahogani ayahnya, orang tua itu mungkin akan berada dalam mood untuk merebusnya!

Gambar lifenewsjr.com

Memikirkan perkara ini, pemilik ini segera memusingkan kereta dan berpatah balik, dengan harapan dapat menyelamatkan keadaan seperti mana dalam bayangannya. 

Apabila dia bergegas pulang dan membuka pintu, dia begitu terkejut dengan pemandangan yang dilihatnya, kerana tidak menyangka gerak cemas boleh bertukar ketawa apabila melihat lokasi kucing itu berada.

“Saya melihat kucing saya Ge You berbaring dengan selesa di atas sofa kayu, dengan kepala kecilnya bersandar pada anak patung, kelihatan sangat selesa dan sangat mengantuk dengan mata tertutup,” tulisnya. Kucing itu sangat nyenyak tidurnya sehinggakan tuan datang menjenguk pun dia tidak perasan.

Gambar lifenewsjr.com

Melihat postur ini, ia betul-betul sama dengan gaya tuannya terbaring di rumah ketika bermain telefon pintar, sehingga terlelap.

Walaupun dia terbukti tidak membuat apa-apa masalah, pemilik itu tetap mengambil kucing ini dan memasukkannya ke dalam sangkar bagi mengelakkan adegan cakar-mencakar berlaku.

Gambar lifenewsjr.com

Gambar si comel berbaring itu telah dimuat naik di media sosial sehingga mendapat perhatian netizen yang memberi komen sambil tersenyum:

“Tidak mungkin kucing ini pandai mencari kelasnya yang tersendiri..”

“Selepas bertahun-tahun bekerja keras, kucing itu berkata, ‘Inilah kehidupan yang saya mahukan’.”

Apa yang penting, nasib baik tidak terjadi apa-apa kepada perabot yang mahal itu.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI