31.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 15, 2024
UtamaGaya HidupWanita gempar pulang ke rumah apabila dapati beg Louis Vuitton baru dibeli...

Wanita gempar pulang ke rumah apabila dapati beg Louis Vuitton baru dibeli hilang selepas membayar RM7,800

Mendapatkan beg mewah boleh menjadi pengalaman bagai tidak dapat dipercayai buat kebanyakan orang dan ramai yang ingin menayangkannya sebaik sahaja mereka berjaya membelinya sendiri.

Malang sekali buat seorang wanita dari Singapura, yang tidak berpeluang untuk menayang beg Louis Vuitton baharunya kerana dia pulang untuk ‘unboxing’ dengan kotak kosong.

Dalam video TikTok yang dimuat naik oleh @annapooty pada 12 Disember, warga Singapura itu mendapat kejutan dalam hidupnya apabila dia yang pertama kali membeli beg tangan SGD2,400 (RM7,800) Alma BB Ebene Damier Canvas dari kedai Louis Vuitton yang terletak di Marina Bay Sands, Singapura, pada 9 Disember, hanya untuk mendapati ia telah hilang selepas itu.

TikTok

Apabila menyedari kehilangan beg LV nya, wanita itu segera menghubungi talian hotline Louis Vuitton. Selepas beberapa percubaan yang tidak berjaya untuk menghubungi kedai, mereka akhirnya kembali menghubunginya.

Menurut wakil kedai, mereka memaklumkan kamera litar tertutup (CCTV) merakam wanita itu keluar dari kedai dengan dua beg dan stok mereka dikira.

Setelah menyiasat lanjut, mereka mendapatkan jawapan kepada situasi ini, kedai itu didakwa memberitahunya bahawa mereka tidak menolak kemungkinan jenayah berlaku di kedai mereka. Wanita itu merasakan yang kedai itu membayangkan dia meninggalkan begnya tanpa pengawasan dan seseorang mencurinya tanpa disedari.

Tidak berpuas hati dengan jawapan mereka, wanita itu mendakwa pihak kedai cuba mencari kesalahan yang dialih kepadanya.

Tidak terpengaruh dengan keengganan kedai untuk menyelesaikan isu , wanita Singapura itu mengambil keputusan sendiri dan membuat laporan polis pada 11 Disember.

TikTok

Sebaik laporan dibuat, polis dilaporkan menghubungi kedai berkenaan untuk menyiasat isu itu dengan lebih lanjut.

Secara kebetulan, wanita ini memberitahu kedai itu menemui begnya selepas polis menghubungi mereka dan memintanya untuk datang mengambil.

Menurut kedai itu, berlaku salah letak antara beg wanita itu dan barang pelanggan lain yang bercampur. Kedai itu mendakwa pelanggan terbabit meminta kotak kosong sebagai hiasan dan kotak kosong telah bercampur dengan yang berisi beg tangan wanita itu.

Setibanya di kedai untuk menuntut hak miliknya, kakitangan Louis Vuitton memulangkan beg mewah berharganya dan juga memberinya sebotol champagne sebagai tanda meminta maaf di atas kesulitan yang terpaksa dihadapinya.

Bertemu semula dengan pembelian mewahnya, @annapooty berkata hatinya kini berasa lega.

TikTok

Jadi ramailah netizen yang meninggalkan komen di TikTok dengan mengatakan kedai mewah itu sepatutnya ‘melakukan lebih baik’ ketika memberikan layanan kepada pelanggan.

Sambil ada yang mempersoalkan @annapooty mengapa dia tidak perasan membawa kotak kosong pulang ke rumah, kerana ia mesti terasa ringan.

Ada juga yang memberi komen sepatutnya @annapooty perlu meminta pembantu kedai menunjukkan beg itu dan membungkus di hadapan matanya.

Apa yang penting, nasib baiklah beg Louis Vuitton itu bukan betul-betul dicuri kerana cuma berlaku salah faham dan salah letak sahaja.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI