29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaGaya HidupSeorang lelaki nyaris terkelar leher akibat terkena lilitan benang layang-layang atas jalan...

Seorang lelaki nyaris terkelar leher akibat terkena lilitan benang layang-layang atas jalan raya ketika menunggang motosikal

Seorang lelaki nyaris terkelar di leher akibat terkena benang layang-layang ketika menunggang motosikal di Batu Pahat, Johor.

Dalam hantaran Facebook oleh pengguna Edmund Seow, leher bapanya cedera dan hampir dijerut ketika berada di jalan raya. 

“Apabila saya pulang ke rumah, bapa saya, yang baru selesai mandi dan keluar bilik air sambil menunjuk ke arah lehernya: Tengok!” tulisnya.

Facebook

Setelah melihat lebih dekat, Edmund dan ahli keluarga lain menyedari betapa teruknya kecederaan itu.

“Sebentar tadi, ketika saya menunggang motosikal setelah pulang dari Rivercity Business Park, tiba-tiba sesuatu melilit leher saya dan saya tidak dapat bergerak ke hadapan, saya hampir terjatuh di tepi jalan!” kata bapa Edmund menjelaskan insiden itu.

“Selepas itu, saya melihat sekumpulan kanak-kanak menerbangkan layang-layang, dan ada tali layang-layang melilit leher saya! Jika saya bawa motosikal lebih laju, seluruh kepala saya mungkin akan terpenggal!” tambahnya.

Facebook

Bapa Edmund kemudian menegur kanak-kanak itu dan meminta mereka untuk tidak menerbangkan layang-layang di tepi jalan, atau mereka mungkin secara tidak sengaja boleh membunuh seseorang.

Edmund turut meluahkan kekecewaannya, “Tidak semua tapak kosong boleh dijadikan taman permainan, apatah lagi di tepi jalan! Hari ini bapa saya hanya tercedera, siapa yang akan bertanggungjawab jika sesuatu yang tidak diingini berlaku?!”

Tonton video di sini.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI