29.6 C
Kuala Lumpur
Friday, June 14, 2024
UtamaInspirasiSelesai bantu baiki kereta keluarga India yang rosak, pasangan Melayu baik hati...

Selesai bantu baiki kereta keluarga India yang rosak, pasangan Melayu baik hati jemput mereka bertandang ke rumah untuk menjamu selera

Rakyat Malaysia mungkin antara insan paling baik yang pernah anda temui di dunia kerana apabila seseorang berada dalam kesukaran, mereka akan berusaha untuk membantu tanpa mengira apa sahaja bangsa atau agama anda.

Contohnya apabila sepasang suami isteri Melayu yang tidak keberatan untuk bekerja keras ketika membantu keluarga India ini selepas kereta mereka tiba-tiba rosak di tepi jalan.

Facebook

Laman Facebook VIRAL PERAK berkongsi insiden yang berlaku di Changkat Jering, Perak itu seperti yang diceritakan oleh samini_unicorn.

Mereka menulis, “Kereta kami rosak di Changkat Jering tadi. Nasib baik ada Pak Cik yang baik hati membantu kami membaiki kenderaan tersebut, kebetulan ia berlaku tidak jauh dari rumahnya. 

Facebook

“Kemudian, Pak Cik dan isterinya mengajak kami berkunjung ke rumah mereka untuk menikmati jamuan buah rambutan, sempena perayaan Deepavali.”

Mereka terus berkongsi rasa terhutang budi dan berterima kasih atas kebaikan hati pasangan suami isteri itu.

Facebook

“Terima kasih banyak-banyak, Pak Cik. Anda telah menjadi salah seorang yang memberi inspirasi kepada semua, termasuk kami, tanpa mengira bangsa atau agama,” tambahnya.

Facebook

Perkara baik seperti inilah yang benar-benar menjadikan kita sebagai rakyat Malaysia sejati.

Sentiasa ikhlas membantu sesiapa sahaja yang memerlukan tanpa mengira apa pun latar belakang kita.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI