33.3 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya Hidup“Dunia indah semangat belaka..” Rider terus riang terpaksa menahan percikan air hujan...

“Dunia indah semangat belaka..” Rider terus riang terpaksa menahan percikan air hujan ketika sedang menghantar makanan

Rider penghantaran makanan terkenal dengan keazaman mereka untuk mengubah keadaan menjadi positif ketika menerima cabaran pekerjaan, termasuk tidak pernah teragak-agak untuk menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan pada bila-bila masa diperlukan.

Baru-baru ini, video seorang rider penghantar makanan yang sedang bertugas dalam keadaan mengharungi hujan lebat telah menjadi tular di platform media sosial.

TikTok

Dalam rakaman video TikTok@jeffry_169, rider itu kelihatan riang menari dan menggerak-gerakkan badannya ketika terkena percikan air daripada beberapa kenderaan yang lalu di hadapannya di sebuah lokasi lampu isyarat.

TikTok

Walaupun disimbah air oleh hampir setiap kenderaan yang lalu di hadapannya, rider itu kelihatan bertekad untuk tidak membiarkan apa-apa pun merosakkan harinya dan dia kelihatan kekal positif walaupun sedang berhadapan cuaca buruk.

Rider itu dipuji kerana semangat dan keazamannya untuk kekal bertenang ketika menjalankan tugasnya yang penuh dengan cabaran.

TikTok

Walaupun kebanyakan daripada kita mungkin akan menjadi berang jika terus disimbah dengan air hujan yang kotor dan sejuk, rider penghantar makanan itu kelihatan bertekad untuk tidak membiarkan apa-apa pun merosakkan harinya.

Sebaliknya dia kreatif menukar suasana pedih itu sebagai satu hiburan buat dirinya, walaupun dalam hati kita semua amat kasihan melihat cabaran dan kesukaran yang terpaksa dilalui rider ini dalam melaksanakan tugasnya.

TikTok

Video tular yang menerima komen memuji dan penghargaan dalam pelbagai rasa daripada warganet:

Twitter

Semoga sentiasa murah rezeki adik penghantar makanan ini. 

Twitter

Juga bertimbang rasalah kita semua untuk menghargai pekerjaan rider penghantar makanan yang sanggup berkorban mengharungi pelbagai cabaran demi mengenyangkan perut kita.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI