30.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, April 20, 2024
UtamaGaya HidupGambar ibu melindungi anaknya daripada hujan lebat dengan menggunakan meja lipat begitu...

Gambar ibu melindungi anaknya daripada hujan lebat dengan menggunakan meja lipat begitu menghangatkan hati

Kasih sayang seorang ibu selalunya tidak bersyarat dan tidak pernah ada had kerana seorang ibu akan sanggup melakukan apa sahaja demi melindungi anaknya, dalam apa jua keadaan.

Sebuah laman Facebook 收风吹水 baru-baru ini berkongsi gambar menyentuh hati memaparkan seorang ibu membawa meja lipat semata-mata untuk melindungi anaknya daripada hujan. 

Kanak-kanak itu baru pulang dari sekolah dan turun dari kereta, apabila ibunya sudah menunggu betul-betul di luar kereta untuk memastikan anak kesayangan yang bertuah itu tidak terkena hujan.

Facebook

Tidak jelas lokasi kejadian menghangatkan hati ini di mana dan bila ia berlaku. Tetapi konteks imej itu sendiri mendapat perhatian warganet, sementara ada yang memperkatakan bagaimana ibu ini begitu kreatif menggunakan meja lipat sebagai alternatif untuk payung, 

Tetapi kebanyakan mereka menyerlahkan satu perkara yang sama – kasih sayang ibu itu sememangnya tiada batasan dan tidak pernah bersyarat.

Warganet yang tersentuh dengan adegan kasih sayang sejati itu mempunyai cara tersendiri untuk menggambarkan perasaan mereka.

Facebook

“Kasih sayang seorang ibu adalah yang terbaik.”

“Melindungi anak daripada cuaca buruk. Begitulah mulianya kasih sayang seorang ibu.”

“Kasih sejati tidak peduli apa yang orang lain fikirkan.”

“Demi anak-anak, seorang ibu sanggup memikirkan apa sahaja, ini adalah betapa mulianya kasih seorang ibu.”

“Adegan menyentuh hati yang menggambarkan kasih sayang seorang ibu. Tiada apa yang dapat menggambarkannya dengan sempurna.”

“Selagi ia dapat menyempurnakan tugas, proses itu tidak penting. Selagi kanak-kanak itu dilindungi, membawa meja lipat bukan masalah, tidak mengapa.”

Begitulah kasih sayang seorang ibu, dan pengorbanan mereka tidak akan pernah berhenti walaupun anak-anak telah dewasa. Jadi hargailah kehadiran ibu bapa anda selagi mereka masih ada.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI