26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaInspirasiKakak penyayang ini hari-hari tidak sabar balik cepat dari sekolah sebab hendak...

Kakak penyayang ini hari-hari tidak sabar balik cepat dari sekolah sebab hendak jaga adiknya, comel dan tersentuh sungguh

Bila dalam keluarga bertambah ahli baru, pasti akan ada kakak atau abang yang mengambil peranan untuk jadi penyayang terlebih ekstra untuk menjaga adiknya yang baru lahir, tanpa perlu disuruh. 

Silap-silap kakak atau abang akan jaga adiknya lagi baik berbanding ibu dan ayah, seperti si kakak ini yang tidak jemu berkepit dengan adiknya yang masih bayi.

TikTok

Dalam satu rakaman video TikTok yang tular, seorang kakak yang masih kecil dilihat menjaga adiknya dengan sangat baik dan bertanggungjawab sehingga telah menarik perhatian ramai.

TikTok

Video perkongsian @djaamirh itu telah merakam beberapa video anak perempuan keduanya sedang menjaga adiknya yang baru lahir.

TikTok

Caranya menjaga adik jelas sangat penyayang membuatkan si kakak yang masih kecil dan comel ini mendapat pujian ramai.

“Betul-betul sayang dekat adik dia.. Besar nanti jadi seorang kakak yang bertanggungjawab..” puji seorang pengguna TikTok.

TikTok

Menurut ibunya dalam video itu, hari-hari si kakak ini tidak sabar hendak balik cepat dari sekolah kerana rindu mahu menjaga adiknya. 

TikTok

Malah kakak sulungnya pun tidak semahirnya yang pandai mendukung dan mendodoi adik kecil mereka.

TikTok

Video di TikTok yang meraih lebih setengah juta tontonan itu berjaya mencairkan hati ramai netizen yang memberikan komen mereka:

TikTok

Kakak terbaik yang sentiasa menjaga dan melindungi adik-adik, bertuah ibu bapa yang telah mendidik dengan baik.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI