29 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 15, 2024
UtamaGaya HidupPopular macam artis, setiap kali bas sekolah lalu budak sekolah di dalam...

Popular macam artis, setiap kali bas sekolah lalu budak sekolah di dalam jerit “Abang Popia!” yang garu kepala dibuatnya

Biasa sebagai penjual makanan, peniaga akan melayan pelanggan sambil menyiapkan semua keperluan dan hidangan makanan bagi melariskan jualan. 

Entah mengapa seorang peniaga popia yang ini selain melayan pelanggan yang ramai membeli, dia juga turut kena melayan jeritan dan laungan budak sekolah yang datang dari dalam bas dan van sekolah.

Setiap kali bas dan van sekolah yang lalu di hadapan gerai peniaga popia ini, murid-murid di dalamnya akan menjerit, “Abang Popia!” dengan kuat.

TikTok

Aksi mereka yang dirakam menerusi video TikTok ABGPOPIA amat mencuit hati, membuat mereka yang melihatnya akan spontan tergelak.

Menerusi video itu, kelihatan peniaga ini iaitu Abang Popia yang popular sedang menggoreng popia untuk dijual. Turut kelihatan dan kedengaran beberapa orang pelanggannya sedang menunggu untuk membeli popia.

TikTok

Tidak lama kemudian, melintas sebuah bas sekolah melalui gerai popia dan tiba-tiba budak-budak sekolah di dalamnya menjerit, “Abang Popia!” 

Dan kemudian berlalu pula van sekolah dengan jeritan yang sama, “Abang Popia!” dari dalamnya.

TikTok

Garu kepala Abang Popia, sambil pelanggan ketawa geli hati melihat gelagat nakal murid-murid dalam bas sekolah itu.

TikTok

Itu menandakan abang popia yang ini sangat popular, walaupun kadang-kadang dia rasa macam kena buli dengan budak sekolah.

“Saya tengah fikir macam mana hendak buli balik. Dari hujung jalan kot mereka dah rancang. Sampai je mereka akan jerit,” katanya dalam video itu sambil tersenyum.

TikTok

Tidak tahu mengapa abang popia ini begitu popular mengalahkan artis, memandangkan jeritan budak-budak sekolah itu amat kuat. Macam bintang idola pun ada.. 

Kira mampu menaikkan semangat peniaga juga. Seronok je meniaga kalau macam ni.

TikTok

Video TikTok itu menjadi tular dengan 5 juta tontonan dan menerima pelbagai komen netizen:

TikTok

Apa-apa pun layankan sahaja budak-budak sekolah, terhibur hati setiap hari dan boleh hilang stres dibuatnya.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI