26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, February 21, 2024
UtamaGaya HidupOyen bebas menyusup dalam kandang di Zoo Negara, kali ini menyamar jadi...

Oyen bebas menyusup dalam kandang di Zoo Negara, kali ini menyamar jadi Capybara untuk tumpang tidur sebentar

Semua orang tahu ‘oyen’ itu nama spesies kucing hebat, berbakat besar dan serba boleh, termasuk menjadi penyamar macam sumpah-sumpah.

Baru-baru ini cuaca selalu hujan membuat semua orang rasa mahu bermalasan dan mengantuk.

Spesies capybara comel yang kita boleh lihat di Zoo Negara itu pun tidak terkecuali.

TikTok

Seorang pengguna TikTok @nabilnash_ berkunjung ke Zoo Negara untuk melihat capybara comel.

Semuanya kelihatan normal tersenyum apabila dia merakam sekumpulan capybara comel yang sedang menggigil dan berlindung daripada terkena hujan turun di dalam kandang mereka.

TikTok

Sehinggalah, @nabilnash_ memandang lebih dekat, “Eh! Si Oyen rupanya..”

TikTok

Duduk dengan selesa dan aman di antara capybara kelihatan si oyen turut menyertai sesi pelukan capybara, tak malunya dia tumpang semangkuk..

Dengan mata tertutup, kucing itu seolah-olah mengambil kesempatan untuk tidur sebentar, ketika hujan turun di tempat perlindungan capybara.

TikTok

Nasib baik capybara jenis haiwan yang selamba dan tidak kisah, jadi oyen boleh sahaja jadi kawan mereka untuk tumpang tidur di situ.

Ada kemungkinan ini adalah si oyen yang sama, yang ditemui di dalam kandang sama setahun lalu dan dirakam kelibatnya sedang tidur oleh seorang pengunjung Zoo Negara dalam Tik Tok.

TikTok

Kalau biasa bebas menyusup sana sini dalam Zoo Negara, apa kata oyen ni cuba masuk kandang harimau, singa, ular ke? Tengok boleh tak tumpang tidur sebentar..

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI