31.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGaya HidupOyen muncul di belakang rumah dan wanita hati hangat beri makan, keesokan...

Oyen muncul di belakang rumah dan wanita hati hangat beri makan, keesokan hari 5 sekeluarga bulus dibawa masuk adakan parti

Akan sentiasa ada banyak kejutan apabila anda memberi makan kepada kucing. Pada suatu hari, seorang wanita menjumpai seekor kucing oyen di halaman belakang rumahnya, dan dia sering memberinya makan pada masa yang ditetapkan. Satu hari, dia pergi ke halaman belakang untuk melihatnya dan terkejut mendapati kawasan lapang itu penuh dengan kucing. “Wow! Saya sebenarnya membawa seluruh keluarga keluar,” katanya.

Criss Miller Smith, seorang wanita dari South Carolina di Amerika Syarikat, dalam hantaran di Facebook peribadinya, berkata dia mendapati seekor kucing oren sering menghantui halaman belakang, dan membuat andaian kucing ini sepatutnya tanpa pemilik lalu dia memberi makan dengan kerap. 

Criss berkata dia sangat menyukai haiwan, dan turut mempunyai kucing peliharaan di rumah. Beberapa bulan lalu, dia menemui seekor kucing oyen jantan montel di belakang rumahnya, dan dia sering memberinya air dan makanan.

Facebook

Tetapi selepas memberi makan kucing oyen gemuk ini selama beberapa hari, Criss pergi ke halaman belakang rumah pada suatu hari dan mendapati situasi yang menakjubkan lagi terkejut. 

Bukan sahaja kucing oyen yang pada asalnya diberi makan, malah 5 ekor kucing lagi, iaitu seekor kucing oyen, seekor kucing bunga, seekor kucing kura-kura dan 2 ekor kucing tabby, ditambah dengan kucing oyen gemuk itu, dan terdapat 6 ekor kucing kesemuanya.

Facebook

Beberapa kucing berehat di atas tanah, dan beberapa kucing lagi memanjat kereta Criss, mengisytiharkan secara dominan jika mereka boleh bersorak, “Inilah rumah kita, Yay!”

Criss berkata, apabila melihat adegan ini, dia terkedu. Dia membiarkan sahaja 6 ekor kucing terbiar yang meminta makanan. Melihat keadaan ini, dia terpaksa menerima nasibnya dan mengumpulkan kesemuanya lalu membawanya ke doktor haiwan untuk diikat. 

Facebook

Perkara yang menakjubkan ialah walaupun enam ekor kucing dalam keluarga ini mempunyai rumah di mana mereka boleh berteduh daripada angin sejuk dan hujan serta makan kenyang di bawah jagaan Criss, tetapi mereka dan Criss bukan bersaudara, dan mereka tidak mahu dibelai langsung. 

Mereka menghabiskan sebahagian besar masa di luar kecuali makan dan tidur. Mereka keluar bermain dan menjalani kehidupan yang agak santai.

Facebook

Setelah sekian lama, enam ekor kucing dalam keluarga ini terus tidak begitu mesra dengan manusia. Apabila cuaca berubah menjadi sejuk, mereka juga sanggup bergerak ke dalam garaj untuk tidur. Garaj Criss telah menjadi dunia untuk 6 ekor kucing itu. 

Suatu hari Criss bangun dan mendapati 6 ekor kucing sedang duduk terus di dalam keretanya. Hanya dua yang melompat keluar apabila pemilik kereta datang, dan empat lagi menarik muka masam dan terus berpaling buat selamba, seolah-olah berkata, “Inilah raja kucing, minion boleh pergi”, membuatkan Criss terpinga-pinga.

Facebook

Criss memuat naik hantaran pengalaman ajaib ini di Facebook peribadinya, yang menarik banyak perbincangan hangat kalangan netizen. Netizen berterima kasih kepada Criss kerana menjaga 6 ekor kucing itu dengan penuh kasih sayang sekali gus.

Ada yang meninggalkan komen:

“Konsep beli satu percuma lima..”

“Sebenarnya, anda tidak memelihara 6 ekor kucing, tetapi rumah itu telah diambil alih oleh 6 ekor kucing.” 

“Pandangan menghina mereka yang duduk di dalam kereta terlalu kelakar.”

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI