28.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, June 18, 2024
UtamaGaya HidupCorgi berjemur nikmati udara segar tersilap dikesan kamera pintar sebagai ‘package’, pemilik...

Corgi berjemur nikmati udara segar tersilap dikesan kamera pintar sebagai ‘package’, pemilik diingatkan hari-hari “bungkusan anda telah dihantar”

Terdapat seekor anjing montel baka Corgi yang suka bersantai di depan pintu rumahnya dengan muka selamba, dan tuannya pelik bila setiap hari ada sahaja bungkusan yang datang walaupun dia tidak memesannya.

Semuanya kerana selepas pemilik memasang kamera pintar di pintu, kamera itu akan sentiasa melayan corgi berkaki montel itu sebagai bungkusan, mengingatkan pemilik setiap hari yang “bungkusan anda telah dihantar”.

Instagram

Video TikTok oleh @julie.jewls yang turut dimuat naik di Instagram itsbambithecorgi mendapat perhatian netizen yang geli hati dengan komen mereka:

“Datang untuk tandatangan bungkusan itu..” 

“Ia kebetulan warna kotak bungkusan sama..”

“Ia tidak sepatutnya dikesan sebagai bungkusan tetapi roti bakar..”

“Cepat-cepat segera tandatangan untuk bungkusan paling comel!”

Instagram

Beberapa netizen turut berkongsi video menarik tentang haiwan peliharaan mereka dengannya. Video dengan nama “Package” itu membuat ramai yang terhibur dan ketawa sendiri melihat keletah si corgi.

Rupa-rupanya pemilik anjing ini mempunyai monitor pintar yang diletakkan di pintu, yang boleh memantau keadaan di depan rumah, seperti pelawat yang datang, barang yang dihantar dan lain-lain, serta gerak-geri si corgi kecil yang bernama Bambi.

Instagram

Bambi suka berbaring di depan pintu dan melihat pemandangan halaman sambil berjemur di bawah sinaran matahari. Sosok corgi dan bungkusan terlalu serupa, jadi kamera pintar akan mengecam si Bambi sebagai ‘package’.

Instagram

Bambi yang berusia 10 tahun boleh dilihat berbaring di pintu, dan aplikasi di monitor itu menunjukkan “package”.

Corgi bernama Bambi yang dikenal pasti sebagai bungkusan oleh kamera pintar itu telah ditertawakan netizen dan mereka memberi komen seperti di atas.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI