29.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 16, 2024
UtamaInspirasiKejutan lagi! Bintang termesra dunia Keanu Reeves muncul jadi jemputan ke majlis...

Kejutan lagi! Bintang termesra dunia Keanu Reeves muncul jadi jemputan ke majlis perkahwinan selepas dipelawa pengantin lelaki baru dikenali

Sepasang suami isteri yang berkahwin di Fawsley Hall, sebuah hotel di Northamptonshire, England bagai tidak percaya menerima kejutan terbesar sekali seumur hidup apabila bintang Hollywood Keanu Reeves memberkati majlis perkahwinan mereka.

Pada mulanya, pengantin lelaki James Roadnight bertemu dengan superstar Keanu Reeves di bar hotel berkenaan, jadi dia menjemputnya untuk minum-minum di majlis perkahwinannya, dan Keanu, yang rapat dengan orang awam sekali gus sesiapa sahaja, bukan sahaja tidak menolak, tetapi terus hadir ke majlis perkahwinan itu untuk memberkatinya, membuat semua tetamu lain sangat terkejut!

Para tetamu lantas jadi terpegun sambil ada yang melaung nama “John Wick!”, watak filem popular lakonan Keanu Reeves.

Twitter

Mereka tidak menyangka, bintang kacak itu bukan sahaja amat baik hati, tetapi mempunyai personaliti merendah diri dan sangat mesra secara peribadi. 

Dikatakan walaupun Keanu mempunyai jadual yang padat, beliau tetap menerima jemputan pengantin lelaki untuk menghadiri majlis perkahwinan itu, malah sanggup bergambar bersama peminat.

“Suami saya James terserempak dengan Keanu Reeves di bar dan memberitahunya yang dia baru berkahwin dan kalau tidak keberatan boleh menjadi tetamu ke majlis perkahwinan kami, sertai rakan dan keluarga untuk minum, jika dia mahu,” kata pengantin perempuan Nikki Roadnight kepada Newsweek

Keanu terus bersetuju dan menjawab dengan sangat baik yang beliau akan berada di sana nanti. Pada asalnya, kedua-dua pasangan itu menyangka Keanu hanya bergurau dan tidak serius, tetapi mereka tidak menyangka bintang amat popular itu datang sendiri ke majlis perkahwinan mereka untuk memberkatinya sejam kemudian.

Nikki berkata, dia sangat teruja apabila melihat seorang superstar menghadiri majlis perkahwinannya. Pada asalnya dia ingin mengajak Keanu minum lagi, tetapi disebabkan aktor itu baru sahaja melalui penerbangan yang agak jauh, beliau tidak boleh berada di majlis itu terlalu lama.

Twitter

Keanu Reeves berada dalam majlis itu selama lebih kurang 10 minit sebelum beredar pergi. Namun begitu, bintang terkenal filem Speed, Matrix dan John Wick ini tidak menolak gambar berkumpulan yang diminta oleh saudara-mara dan rakan-rakan pasangan Roadnight.

Pertemuan secara kebetulan dengan pelakon itu merupakan peluang sekali seumur hidup dan satu kejutan besar buat pasangan pengantin baru Roadnight. Lebih-lebih lagi, personaliti Keanu Reeves yang mudah mesra dan boleh membuat peminatnya berasa selesa bila didekati benar-benar mengejutkan para tetamu.

Keanu Reeves memang selalu ‘cool’ yang sesuai dengan makna namanya, “cool breeze over the mountains”.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI