33.3 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupAbang roti terbang tiba-tiba terbangkan roti canai ke muka pelanggan ini, terkejut...

Abang roti terbang tiba-tiba terbangkan roti canai ke muka pelanggan ini, terkejut dapat RM50 sebab ‘sporting join the show’

Hidangan roti canai amat terkenal kerana ia makanan istimewa rakyat Malaysia yang boleh didapati di mana-mana terutama di restoran dan warung mamak.

Setiap kali memerhatikan abang roti canai atau mamak menebar roti canai, mereka kelihatan santai, tetapi bagi orang biasa, ia bukan kerja yang mudah kerana memerlukan kemahiran serupa tahap pro!

Facebook

Pernah anda melihat roti canai terbang? Bagi mereka yang sudah biasa makan roti canai di restoran roti canai Roti Terbang Mezan Kampung 6 di Bachang, Melaka, pertunjukan roti terbang sudah menjadi satu acara hiburan yang wajib dipertontonkan sebagai tarikan pelanggan.

Facebook

Abang-abang penebar roti pro di sini mempamerkan kemahiran mereka melempar dan menyambut tebaran roti canai di hadapan pelanggan ke sana dan ke sini, membuat para pelanggan menjadi kagum dan terhibur.

Facebook

Walau bagaimanapun, roti canai terbang jika tidak berhati-hati, mungkin akan terlempar ke muka pelanggan..

Seperti terkena kepada pengguna Facebook Marytankh Tan sekeluarga yang berkunjung makan roti canai ke restoran roti terbang Mezan yang terkenal itu tempoh hari dan suaminya menjadi salah seorang pelanggan yang terlempar roti canai itu.

Facebook

Pada mulanya beberapa penebar membuat persembahan dengan menunjukkan kemahiran membaling dan menyambut tebaran roti canai di hadapan para pelanggan yang memerhati dengan kagum dan penuh minat.

Rakaman video menunjukkan mereka melambung roti canai antara satu sama lain, dan mereka mengambilnya dengan mantap pada mulanya, jadi semua pelanggan tidak dapat mengalihkan pandangan.

Facebook

Tanpa disangka, roti terbang terus hinggap dan menampar muka suami Marytankh Tan, menyebabkan para pelanggan spontan bersorak dan ketawa.

Facebook

Kejutan lagi apabila pemilik restoran Mezan Md Said memberi suami Marytankh RM50, yang menyebabkan mereka menjadi pelanggan paling gembira amat berpuas hati. Tak sangkalah pula, roti terbang ke muka dan dia terima wang kerana ‘sporting join the show’.

Facebook

Marytankh mendedahkan ini adalah kali pertama mereka pergi ke Restoran Roti Terbang Mezan Kampung 6, dan mereka berdekah melihat muka suaminya jadi tempat ‘landing’ roti canai terbang secara tiba-tiba. 

Keluarga bahagia ini menganggapnya sangat lucu, lalu menyiarkan video itu di Facebook.

Facebook

Dalam pada itu, Mezan menjelaskan roti canai yang digunakan dalam setiap pertunjukan tidak akan dihidangkan kepada pelanggan.

“Lepas buat show, roti canai itu kami terus buang. Kami hanya hidangkan roti canai yang bukan dibuat untuk show dan memastikan ia bersih untuk pelanggan makan,” katanya kepada mStar.

Tonto video di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI