28.8 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupAmbil gambar ‘proof of delivery’ jadi cantik, abang kiriman cepat pandai cari...

Ambil gambar ‘proof of delivery’ jadi cantik, abang kiriman cepat pandai cari ‘angle’ langsung dapat pujian

Sudah tentu ketika membeli barangan dalam talian, maka kita tidak perlu bersusah payah untuk mendapatkan barangan diingini kerana semuanya boleh dicari secara dalam talian sahaja. 

Malah, kadangkala harga jualan dalam talian lebih murah berbanding membeli di luar.

Bila barangan yang dipesan dan dibeli telah sampai ke rumah atau pejabat, prosedur biasa pekerja kiriman cepat akan mengambil gambar kita atau barangan sebagai bukti ia telah sampai di rumah atau pejabat.

@Shelenning/Twitter

Hendak dijadikan kisah tular, baru-baru ini seorang gadis memuji abang ‘courier’ yang pandai mengambil ‘angle’ gambar ‘proof of delivery’ telah menarik perhatian ramai.

Menerusi satu ciapan di Twitter, gadis itu memuji seorang pekerja kiriman cepat yang menghantar barangan kepadanya di alamat yang ditetapkan untuk dia menerimanya.

Dia kemudian terkejut melihat hasil gambar ‘proof of delivery’ kerana ianya kelihatan sangat cantik. 

“Ini luculah, tapi kenapa gambar “Proof of Delivery” saya dalam Shopee nampak cantik?” tanya pengguna Twitter @Shelenning.

Malahan dia turut memuji pekerja tersebut pandai mengambil gambar dan tahu ‘angle’ yang cantik. Menyebabkan ciapan tersebut tiba-tiba mengundang perhatian ramai.

@Shelenning/Twitter

Rata-rata pengguna Twitter memberikan pelbagai reaksi memuji sehinggakan ada yang berkongsi gambar mereka dan barangan diambil oleh pekerja kiriman cepat.

@Shelenning/Twitter

Kira nasib juga tengok siapa penangkap gambarnya dan memang gadis itu seorang yang cantik, maka cantiklah gambarnya.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI