27.3 C
Kuala Lumpur
Friday, September 29, 2023
UtamaGlobalJuruterbang syarikat penerbangan terkemuka alami serangan jantung dalam penerbangan selepas vaksinasi wajib

Juruterbang syarikat penerbangan terkemuka alami serangan jantung dalam penerbangan selepas vaksinasi wajib

Robert Snow, juruterbang American Airlines, antara 3 syarikat penerbangan terbesar di Amerika Syarikat berpengalaman selama 31 tahun dalam penerbangan komersial dan tambahan tujuh tahun pengalaman sebagai juruterbang Tentera Udara Amerika Syarikat.

Snow berkata dia mungkin tidak dapat terbang lagi selepas mengalami serangan jantung hanya 6 atau 7 minit selepas mendaratkan pesawat yang dipandunya dari Denver ke Dallas Fort Worth (DFW).

Dia masih mempunyai dua lagi penerbangan yang dijadualkan pada 9 April.

Gambar Hiasan / Pixabay

Snow percaya serangan jantungnya berkaitan dengan vaksin COVID-19 Johnson & Johnson yang terpaksa diambilnya untuk mengekalkan tugas pada 4 November 2021, walaupun dia mendakwa sudah mempunyai imuniti semula jadi daripada jangkitan virus itu sebelum ini.

Dr. Peter McCullough, pakar kardiologi terkenal dunia, memberitahu Newsmax bahawa kes Snow bersesuaian dengan “pola”.

“Tiada penjelasan lain,” kata McCullough mengenai kes Robert Snow kerana juruterbang itu tidak mempunyai penyakit koronari.

“Pola MRI adalah konsisten,” kata doktor itu. “Sememangnya, ia mungkin myocarditis yang disebabkan oleh vaksin dengan manifestasi lewat kematian jantung.”

Di samping itu, dia memberitahu The Epoch Times, telah menerima “beberapa panggilan telefon dan komunikasi daripada rakan dalam industri yang berpendapat bahawa mereka mungkin menghadapi masalah dengan vaksin.”

Paling membimbangkan ialah sesetengah juruterbang “takut untuk menaikkan bendera dan berkata, ‘Hei, rasanya saya mungkin menghadapi masalah kerana mereka takut akan kehilangan sijil perubatan mereka untuk terbang, yang jika kami kehilangan sijil perubatan, kami tidak lagi boleh beroperasi. Kami tidak boleh menjadi juruterbang komersial lagi. Dan dalam senario terburuk, yang mungkin saya alami sekarang ialah anda tidak boleh terbang langsung. Selesai,” kata Snow.

“Saya hanya akan memberitahu anda ada juruterbang lain di luar sana yang mempunyai kebimbangan, bukan hanya juruterbang, juga kerana ia adalah mandat pekerja. Jadi kami mempunyai pramugari, kami mempunyai mekanik, kami mempunyai penghantar, kami mempunyai ejen pintu, sebut sahaja. Sudah tentu, untuk juruterbang, kami menganggap bahawa kerja sensitif dan keselamatan, jadi kami sedikit lebih prihatin dari sudut keselamatan penerbangan; tetapi ya, saya telah menerima panggilan daripada juruterbang lain dan komunikasi lain yang menyatakan bahawa mereka mempunyai kebimbangan tetapi kerana sifat perkara ini, mereka takut untuk tampil ke hadapan.”

Juruterbang veteran itu mempunyai persoalan serius tentang vaksin COVID-19 baru yang sepatutnya mencegah jangkitan daripada virus PKC, tetapi kini diketahui memberikan sedikit perlindungan terhadap jangkitan selepas varian Omicron menjadi dominan.

Keberkesanan dos penggalak juga berkurangan dari semasa ke semasa.

Lebih-lebih lagi, dalam kes myocarditis—keradangan otot jantung dan pericarditis—keradangan pada lapisan luar jantung telah meningkat secara mendadak sejak vaksin COVID-19 mula diberikan di seluruh dunia.

Snow tidak mahu mendapatkan suntikan, tetapi sebagai pencari nafkah tunggal untuk keluarganya, dia memutuskan untuk mengambil risiko.

Sambil mengeluh pendek, Snow memberitahu The Epoch Times, “Pada mulanya, majikan saya tidak memaksa vaksin kepada pekerjanya. Mereka kemudiannya menukar fikiran pada 1 Oktober, sempena dengan mandat pejabat eksekutif di Amerika Syarikat ke atas kontraktor persekutuan. Mereka memutuskan kini mereka akan menguatkuasakan mandat vaksin ke atas semua pekerja syarikat penerbangan itu. Dan sehubungan itu, kami diberitahu jika kami tidak menerima vaksinasi, khidmat kami akan ditamatkan. Tiada persoalan tentang keikhlasan pada masa memberikan kenyataan mereka.”

Syarikat penerbangan, yang merupakan kontraktor kerajaan, terjejas oleh perintah eksekutif Presiden Joe Biden berkuatkuasa September yang menyatakan semua pekerja syarikat tersebut perlu diberi vaksinasi menangani virus PKC.

The Epoch Times melaporkan pada Disember tahun lalu Pentadbiran Penerbangan Persekutuan (FAA) telah melanggar peraturannya sendiri yang menyatakan juruterbang tidak boleh terbang selepas mengambil ubat yang telah diluluskan kurang dari setahun, menurut sekumpulan peguam, doktor, dan pakar lain; termasuk seorang juruterbang lain yang mengatakan kerjayanya berakhir kerana menerima kesan advers akibat vaksin.

“Jadi saya memilih, selepas beberapa pertimbangan serius memandangkan saya adalah satu-satunya sumber pendapatan keluarga saya, jadi saya akan meneruskan dan menerima vaksin. Saya sebenarnya tidak mahu,” kata Snow.

Gambar Hiasan / Unsplash

“Saya mempunyai soalan serius tentang keselamatan dan kecekapan serta keberkesanan vaksin. Saya sudah pun mendapat COVID-19. Saya telah pun diuji positif untuk antibodi, dan benar-benar tidak nampak rasionalnya. Tetapi, satu-satunya penyelesaian yang mungkin saya sediakan untuk tidak menerima vaksin adalah meminta pengecualian agama atau perubatan. Kedua-duanya tidak saya rasa saya perlu minta. Pengecualian perubatan, saya tidak mempunyai sebarang sebab untuk tidak, secara saintifik, mereka tidak menerimanya, selain fakta bahawa ia dikeluarkan di bawah EUA dan tidak diuji sepenuhnya. Dan setakat pengecualian agama, saya tidak nampak apa-apa sebab untuk memohonnya kerana saya sebenarnya tidak mempunyai kepercayaan agama yang akan menghalang saya daripada menerima vaksinasi ini. Jadi atas sebab moral dan etika, tentu sekali. Tetapi itu tidak dianggap sebagai alasan yang sah untuk tidak mendapatkan vaksin itu.”

Juruterbang veteran itu mengalami sakit lengan selama 10 hari selepas mendapat suntikan, dan kemudian mengalami kesakitan pelik yang merebak melalui bahagian atas badannya.

Snow berkata lengannya menjadi “agak sakit,” selama 10 hari, sesuatu yang dia tidak pernah alami dengan sebarang vaksinasi sebelumnya. Untuk vaksin lain untuk perjalanan atau dalam tentera, dia biasanya akan mengalami kesakitan selama dua atau tiga hari paling maksimum.

Keadaan kembali normal sehingga Januari, kemudian dia mengimbas:

“Saya dalam penerbangan itu dan menyedari kesakitan yang pelik semasa saya bekerja pada panel atas. … Saya mengalami sakit pelik di bahu kanan saya, seolah-olah merebak ke sukuan kanan bawah dan kemudian naik ke dada melalui tulang belikat saya, yang saya fikir sangat pelik, tetapi saya hanya mengaitkannya dengan memanipulasi diri. Anehnya pada panel atas, mungkin mengubah saraf atau sesuatu seperti itu, kerana saya benar-benar tidak mempunyai sejarah tentang perkara itu yang pernah saya alami. Jadi [kesakitan] hilang selepas satu atau dua minit dan kemudian kembali normal.

“Apabila kami menamatkan penerbangan itu, saya benar-benar diuji positif sekali lagi untuk COVID-19 buat kali kedua, [kali] pertama saya mengalaminya adalah pada Mac 2021. Kali kedua kemudian pada Januari 2022—ini adalah selepas vaksinasi, ingat ya— dan itulah yang saya anggap sebagai varian Omicron kerana ia pada dasarnya menunjukkan dirinya sebagai alahan, saya terus banyak bersin, hidung berair dan itu sahaja, tiada demam, tiada menggigil, tiada apa-apa, tiada rasa dan bau seperti saya mendapatnya pada kali pertama. Jadi saya kembali bekerja, selepas tempoh masa wajib, dan saya mula mengalami kesakitan semula, hanya sedikit lebih kerap kali ini. Jadi sebenarnya, dengan sejarah masalah gastrousus, saya pergi berjumpa pakar gastroenterologi yang dia memilih untuk melakukan endoskopi untuk melihat sama ada saya mungkin mengalami hiatal hernia atau sesuatu yang memburukkan saraf vagus. Kami juga melakukan imbasan CAT pada perut.

“Semasa menunggu keputusan imbasan CAT abdomen, ketika itulah saya mengalami serangan jantung mengejut dan itu selepas penerbangan dari Denver ke DFW. Kami berada di pintu pagar hanya beberapa minit selepas menutup pesawat, mungkin kira-kira enam minit, enam, tujuh minit selepas pendaratan. Dan saya berdiri untuk mengambil beg saya bagi meneruskan tugas ke pesawat seterusnya. Kami perlu menamatkan dengan pusingan lain ke bandar lain untuk kembali dan kemudian menamatkan perjalanan pada hari keempat. Dan itulah yang terakhir saya ingat, berdiri mengambil bagasi saya. Dan pada ketika itu, saksi mengatakan saya rebah di dek penerbangan. Dan itu sahaja yang saya tahu pada ketika ini. Apabila saya tersedar, saya berada di ICU di Baylor Scott and White di Grapevine Texas, mengalami serangan jantung secara tiba-tiba.”

Snow kini perlu memakai defibrilator luaran automatik atau “life vest” yang memantau degupan jantungnya, kecuali ketika mandi apabila dia sepatutnya dipantau oleh ahli keluarga. “Life vest” direka supaya jika irama jantung menjadi tidak normal, ia akan menghantar kejutan kecil untuk mengembalikannya kepada ritma sinus, dan jika ia mengesan fibrilasi atrium penuh, fibrilasi ventrikular, atau apa-apa jenis fibrilasi, ia akan menghantar banyak kejutan yang lebih kuat untuk cuba mengembalikannya ke rentak yang betul.

Walaupun dengan semua trauma ini, Snow berasa sangat bertuah kerana dia menerima penjagaan profesional dengan segera, yang tidak berlaku kepada ramai orang lain.

Menurut heart.org: “Serangan jantung ialah apabila jantung berhenti berdegup. Kira-kira 350,000 kes berlaku setiap tahun di luar hospital, dan kadar kelangsungan hidup kurang daripada 12 peratus. CPR boleh menggandakan atau tiga kali ganda peluang untuk hidup.”

“Jika anda melihat nombor … saya cuba untuk tidak melihatnya terlalu dekat kerana ia agak menakutkan.” Snow berkata, merujuk kepada kadar mereka yang terselamat daripada serangan jantung.

Gambar Hiasan / Unsplash

“Perkara yang membimbangkan saya, adalah ini berlaku di tempat yang betul pada masa yang betul. Kerana jika ia berlaku … pada bila-bila masa lain di mana saya bersendirian atau melebihi masa tindak balas yang munasabah untuk respons perubatan, saya tidak akan berada di sini untuk mengadakan perbualan ini.”

John Pierce Law, yang sebelum ini mewakili ramai ahli konservatif terkemuka, akan menyaman 18 syarikat penerbangan utama, termasuk American Airlines, dengan memberi tumpuan kepada dakwaan tidak berperlembagaan mandat vaksin yang dikenakan ke atas pekerja syarikat penerbangan itu.

The Epoch Times telah menghubungi Johnson & Johnson untuk mendapatkan komen.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI