26.1 C
Kuala Lumpur
Tuesday, December 5, 2023
UtamaGaya HidupRasa macam McDonald's, 5 makanan sejuk beku ini patut dijadikan stok di...

Rasa macam McDonald’s, 5 makanan sejuk beku ini patut dijadikan stok di rumah

Tekak teringin hendak makan McD, tetapi rasa malas pula hendak keluar untuk pergi membelinya. Jika hendak membuat tempahan dalam talian pun, hari sudah larut malam, tiada restoran McD berdekatan yang beroperasi 24 jam sehari. Mujurlah ada beberapa makanan sejuk beku yang rasanya sama macam makanan segera terkenal dunia, McDonald’s ini. Jadi, bila-bila masa hendak makan pun tiada masalah.

1. First Pride Tempura Chicken Nuggets

Ramai rupa-rupanya yang setuju bahawa nugget ayam tempura jenama First Pride ini mempunyai rasa yang hampir sama dengan nugget McD. Makanan sejuk beku First Pride ini sebenarnya dikeluarkan oleh MacFood Services Sdn Bhd yang dikatakan merupakan pembekal pemprosesan utama McDonald’s Malaysia seperti ayam, ikan dan daging lembu.

GALERI HIDAYAH

2. Simplot FrenchFries Shoestring

Kentang goreng McD memang enak rasanya. Tidak cukup rasanya jika memesan kentang goreng bersaiz kecil, paling tidak pun ambil saiz sederhana, baru puas hati! Kentang goreng sejuk beku yang rasanya hampir sama dengan kentang goreng McD ialah kentang goreng keluaran Simplot.

GALERI HIDAYAH

3. Simplot Hash Browns

Salah satu menu sarapan pagi McD yang menjadi pilihan ramai ialah hash brown. Rasanya yang sangat enak itu membuatkan kita rasa hari-hari hendak menikmatinya. Tetapi menu sarapan pagi ini terhad sehingga jam 11 pagi sahaja, jika terlambat, terlepas pula peluang untuk membuat pesanan. Jangan risau kerana anda boleh dapatkan hash brown jenama Simplot di kedai berhampiran untuk dijadikan stok kerana rasanya hampir sama dengan hash brown McD.

GALERI HIDAYAH

4. First Pride Spicy Chicken Katsu Crispy

Kepingan ayam Spicy Chicken McDeluxe ternyata mempunyai peminatnya tersendiri. Garing diluar tetapi juicy di dalam membuatkan kita rasa makan sekeping pun tidak cukup! Cuba anda rasa pula Chicken Katsu Crispy jenama First Pride ini. Pasti anda akan bersetuju bahawa rasanya hampir sama dengan Spicy Chicken McDeluxe. Masak dengan menggunakan penggoreng udara (air-fryer) pun boleh, lagi bagus kerana kurang berminyak.

GALERI HIDAYAH

5. McCain Prosperity Spiral Fries

Kentang goreng spiral keluaran McCain ini mempunyai rasa yang hampir sama dengan curly fries McD. Cubalah kentang goreng jenama McCain ini, anda mungkin mendapat pengalaman baharu.

SHOPEE

Semua makanan sejuk ini mudah didapati di kedai-kedai berhampiran seperti kedai runcit atau pun Aeon, Fresh Hub dan lain-lain. Anda juga boleh mendapatkan stok makanan sejuk beku ini secara dalam talian seperti di Shopee, Lazada dan lain-lain. Kami mencadangkan agar anda membeli makanan sejuk beku ini dan menjadikannya stok. Bila-bila anda hendak makan, goreng sahaja. Jika tetamu datang ke rumah, bolehlah anda menghidangkan kepada mereka. Selamat mencuba!

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI