26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGaya HidupDitahan pada tanggal hari lahir, lelaki paling dikehendaki terima kejutan kek hari...

Ditahan pada tanggal hari lahir, lelaki paling dikehendaki terima kejutan kek hari jadi oleh polis Filipina

Apa yang biasa anda harapkan pada ketika hari lahir? Bagi kebanyakan orang, ia mungkin hadiah, apa-apa hadiah sama ada yang sederhana atau mewah, daripada yang biasa-biasa sehingga ke luar biasa.

Sungguh beruntung apabila seorang lelaki di Filipina menghabiskan sambutan hari lahirnya di dalam lokap dengan kek hari jadi yang dipersembahkan khas oleh pihak berkuasa.

Menurut The Philippine Star, lelaki bernama Allan Barrientos Delos Angeles yang digelar sebagai “Orang Paling Dikehendaki Bataraza, Puerto Princesa, Palawan” telah ditahan oleh polis perbandaran Altavas pada Selasa, 19 April.

Facebook

Selepas proses tangkapan, soal siasat dan menempatkannya di lokap, polis mendapati hari itu adalah hari lahirnya dan setelah disahkan, polis memutuskan untuk memberi kejutan kepada Allan Angeles dengan kek hari jadi.

Menerusi beberapa gambar yang dikongsi di Facebook oleh Balai Polis Perbandaran Altavas, didapati seorang anggota polis dilihat mempersembahkan kek coklat dengan kejutan ucapan ‘Selamat Hari Jadi’ kepada Angeles.

Pada kek itu tertulis: “Selamat ulang tahun ke-45 Allan!”

Facebook

Dalam gambar lain, Angeles dapat dilihat memegang ‘mug shot’ dengan maklumat dirinya manakala seorang anggota polis sedang memegang kek itu.

Tidak jelas sama ada ini adalah prosedur operasi standard yang biasa oleh polis Altavas untuk meraikan hari lahir suspek dengan kejutan kek hari jadi yang kebetulan jatuh pada hari tangkapan mereka.

Facebook

Allan Angeles mempunyai waran tangkap tetap bagi jenayah memiliki senjata api secara haram serta kes bunuh kerana kecewa dengan ikat jamin disyorkan masing-masing sebanyak P60,000 (RM4,909) dan P200,000 (RM16,363) untuk pembebasan sementaranya.

Polis Altavas memberitahu Allan Angeles telah dibebaskan pada hari Rabu, 20 April) selepas dia membayar ikat jamin.

“Dia tidak melawan dengan penahanan itu apabila melihat waran tangkapnya. Dia mahu membersihkan namanya supaya dia boleh hidup dengan baik,” menurut satu kenyataan polis Altavas.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI