29.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, November 28, 2023
UtamaInspirasiTeringin naik motor peronda PDRM, impian kanak-kanak ini direalisasikan oleh polis baik...

Teringin naik motor peronda PDRM, impian kanak-kanak ini direalisasikan oleh polis baik hati

Kanak-kanak dan imaginasi mereka memang tidak dapat dipisahkan. Kalau ditanya tentang cita-cita atau impian masa depan mereka sudah boleh memberikan jawapan yang kadangkala tidak masuk akal.

Ada juga yang memberikan jawapan yang comel dan ‘innocent’. Misalnya jika ditanya kepada kanak-kanak perempuan mereka mungkin memberitahu mereka mahu menjadi ‘princess’ apabila besar nanti. Ada juga yang mahu menjadi ‘Elsa’ atau ‘Anna’ seperti dalam animasi Frozen.

Bunyinya mustahil tetapi itulah kanak-kanak, mereka masih bermain dengan imaginasi. Namun, ada juga yang sudah memiliki impian yang realistik. Sepertinya mereka sudah tahu apa yang mereka mahu jadi apabila besar kelak. Ada yang mahu menjadi tentera, guru mahupun polis.

Mungkin bercita-cita mahu menjadi anggota polis suatu hari nanti membuatkan seorang kanak-kanak lelaki teringin untuk merasai sendiri pengalaman menaiki motor peronda polis. Impiannya akhirnya tercapai apabila dia berpeluang menaiki motor peronda seperti yang diinginkan.

Momen comel tersebut telah dirakam oleh ibunya, Paramyesh Ben dan dimuat naik ke Facebook dan mula tular sejak itu. Video tersebut menunjukkan seorang budak kecil bernama Yeshwaanth berada di atas sebuah motor peronda polis.

Menurut si ibu, anak kecilnya itu memang teringin untuk menaiki motor peronda polis sejak dahulu lagi. Sebelum ini pernah terlihat beberapa motor peronda polis yang sedang membunyikan siren ketika ibu dan anak itu sedang mengisi minyak.

Dia kemudian menangis dan meminta ibunya untuk menaiki motor tersebut, pastinya ibunya tidak boleh membenarkan anaknya itu melakukan sedemikian dan kanak-kanak tersebut kembali bersedih.

Namun begitu, siapa sangka ada anggota polis baik hati yang mahu melayani kehendak budak lelaki tersebut.

Ibu tersebut terkejut apabila seorang polis lelaki datang dan bercakap dengan anaknya lalu memberi peluang kepada anaknya untuk duduk di atas motosikal itu. Walaupun hanya dapat duduk sebentar, jelas sekali kanak-kanak tersebut sangat gembira!

Video tersebut telah menerima pelbagai reaksi orang ramai. Rata-rata mereka turut berterima kasih kepada anggota polis tersebut kerana merealisasikan impian seorang anak kecil. Ada juga yang memuji kanak-kanak ini kerana dia seolah-olah sudah tahu akan cita-citanya pabila besar nanti iaitu menjadi anggota polis. Tidak hanya itu, ada juga yang mendoakannya menjadi insan berguna apabila dewasa kelak.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI