29.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 1, 2023
UtamaInspirasiRestoran makanan Malaysia di Melbourne cari ‘cef roti canai’, tawar gaji cecah...

Restoran makanan Malaysia di Melbourne cari ‘cef roti canai’, tawar gaji cecah RM200,000 setahun

Adakah anda mempunyai pengalaman melambung dan menebar roti canai dengan baik? Dan berimpian tinggal di luar negara seperti terbuka hati kepada idea untuk tinggal di Australia? Jika ya, mungkin anda boleh mempertimbangkan kekosongan jawatan dengan gaji lumayan yang sedang ditawarkan oleh restoran RotiBar dari Malaysia yang berpangkalan di Melbourne, Australia. 

Seperti yang dikongsi melalui laman pencari kerja Seek 25 hari lalu, restoran itu kini sedang mencari calon yang sesuai sebagai ‘Cef Roti Canai’ memandangkan rancangan pengembangan perniagaan restoran makanan Malaysia itu baru-baru ini, dan sanggup membayar antara AUD$60,000 (RM191,297) hingga AUD$63,000 (RM200,862) setahun untuk jawatan itu.

Tangkap Skrin Seek

Jika anda membuat kiraan, gaji yang ditawarkan adalah AUD$5,000 (RM15,941) hingga AUD$5,416.58 (RM17,269) sebulan. Anggaran gaji Seek sendiri menunjukkan gaji sebulan itu adalah sepadan dengan kadar pasaran semasa yang ditawarkan untuk chef yang bekerja di kawasan Melbourne, dengan gaji tahunan antara AUD$55,000 (RM175,355) hingga AUD$70,000 (RM223,180).

Bukan setakat gaji yang besar, restoran ini juga akan menyediakan penginapan dan makanan untuk kakitangan, di samping menawarkan penajaan yang berpotensi kepada pemohon yang layak. 

Instagram

Mengikut penyenaraian, calon sepatutnya mempunyai pengalaman sebagai ‘penebar roti canai’, kemahiran yang ditekankan oleh restoran itu sebagai sangat penting. Memandangkan skop kerja yang spesifik, maka boleh difahami ia satu tugas yang sangat serius berkemahiran tinggi.

Latihan akan disediakan untuk meningkatkan kepakaran pembuat roti yang memohon dan berjaya, supaya ia boleh mencapai ‘standard’ yang ditetapkan oleh restoran.

Instagram

Restoran RotiBar menyajikan makanan asli dari Malaysia yang menerima pengiktirafan dan reputasi baik oleh masyarakat setempat dan warga tempatan Australia.

Mendakwa menyajikan beberapa ‘masakan Malaysia terbaik’ di sepanjang Little Collins Street, semakan pantas di laman Instagram RotiBar menunjukkan restoran itu menawarkan pelbagai hidangan kegemaran warga Malaysia, termasuk Nasi Daun Pisang dan juga Nasi Minyak Ayam Masak Merah untuk bulan Ramadan.

Instagram

Pemilik restoran juga merupakan rakyat Malaysia, yang telah mengambil tanggungjawab untuk berkongsi budaya makanan Malaysia dengan warga Australia, sambil giat mempromosikan makanan Malaysia di platform media sosial mereka.

Instagram

Jadi, bagi mereka yang berkemahiran boleh melambung tinggi dan menebar roti canai dengan baik atau terbaik, bolehlah mencuba temu duga iklan jawatan kosong ini di Australia. Lumayan gajinya.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI