28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGlobalVaksin mRNA hasilkan spike protein berterusan, kemungkinan sebabkan pembekuan, keradangan jantung dan...

Vaksin mRNA hasilkan spike protein berterusan, kemungkinan sebabkan pembekuan, keradangan jantung dan kanser: Dr. Ryan Cole

Menurut Dr. Ryan Cole, vaksin messenger RNA (mRNA) menghasilkan spike protein yang berterusan yang boleh menyebabkan kerosakan teruk pada kesihatan penerima, seperti pembekuan darah luar biasa, keradangan jantung atau kanser.

Vaksin Pfizer dan Moderna adalah satu-satunya vaksin mRNA yang diluluskan atau dibenarkan untuk kegunaan dos penggalak di Amerika Syarikat. Vaksin COVID-19 Johnson & Johnson menggunakan vektor virus, versi virus yang diubah suai, untuk mengarahkan sel menghasilkan antibodi.

Dr. Ryan Cole adalah ahli patologi yang telah mengendalikan makmal selama 18 tahun. Beliau telah melihat, kebanyakannya melalui mikroskop, kira-kira 500,000 pesakit dalam kerjayanya.

Dr. Ryan Cole (Gambar oleh York Du/The Epoch Times)

“[Dalam] mRNA normal, anda mempunyai sel yang membuat mesej sepanjang hari … mRNA biasanya dipecahkan dalam beberapa minit hingga mungkin satu atau dua jam. mRNA tidak sepatutnya berterusan,” Dr. Cole memberitahu program Facts Matter terbitan EpochTV semasa Sidang Kemuncak COVID Global yang diadakan di Houston, Texas, pada 8 April.

Dr. Cole berkata mRNA ialah mesej yang memberitahu sel anda untuk membuat protein tertentu bagi tindak balas badan yang berbeza.

“Tetapi apabila anda meletakkan pseudouridine sintetik ini dalam badan anda, tubuh badan tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengannya, dan ia melihatnya dan berkata, ‘Hmm, saya tidak tahu apa yang perlu dilakukan. Jadi saya tidak akan memecahkannya.’ Jadi ia mengelak proses pemecahan itu, dan ia juga mengelak tindak balas imun. Tetapi ia juga menolak sistem imun kita, yang bukan perkara baik kerana perkara lain-kanser, virus- kena bangun,” jelas Dr. Cole.

Dalam temu bual pada bulan Februari bersama The Epoch Times, Dr. Cole berkata beliau telah melihat peningkatan dalam kanser yang tidak sepatutnya beliau lihat. Di samping itu, beliau telah melihat peningkatan dan faktor pembekuan berterusan untuk masa yang lama selepas vaksinasi. Bagaimanapun, apabila beliau menyuarakan kebimbangannya, tiada agensi kerajaan yang sanggup meneliti penemuan ini.

Pada masa ini, Dr. Cole memeriksa kira-kira 40,000 biopsi setahun.

Pandangan Dr. Cole sejajar dengan pandangan Dr. Robert Malone, penyumbang utama kepada teknologi vaksin mRNA. Dr. Malone, dalam artikel yang diterbitkan oleh The Epoch Times pada 11 April, berkata “mRNA” daripada vaksin Pfizer dan Moderna bukanlah mRNA sebenarnya. 

“Molekul ini mempunyai unsur genetik yang serupa dengan mRNA semula jadi, tetapi mereka jelas jauh lebih tahan terhadap enzim yang biasanya merendahkan mRNA semula jadi, nampaknya mampu menghasilkan tahap protein yang tinggi untuk tempoh yang lama, dan nampaknya mengelak mekanisme imunologi normal untuk menghapuskan sel-sel yang menghasilkan protein asing yang tidak biasanya diperhatikan dalam badan,” kata Dr. Malone.

Dr. Robert Malone (Gambar oleh Zhen Wang/The Epoch Times)

Dr. Joseph Mercola, seorang doktor osteopatik, juga berkata spike protein daripada vaksin COVID-19 adalah penyebab kerosakan organ yang teruk.

“Sains menunjukkan bukan virus yang menyebabkan kerosakan ‘endothelial’ yang membawa kepada kerosakan organ, seperti yang terdapat pada jantung, hati dan buah pinggang pesakit COVID-19. Sebaliknya, ia adalah spike protein yang disuntik dalam program suntikan terapi genetik,” tulis Dr. Mercola dalam satu artikel baru-baru ini.

Beberapa kajian menunjukkan spike protein yang dihasilkan oleh vaksin berterusan dalam tubuh manusia, kata Dr. Cole, tetapi “kami tidak tahu berapa lama urutan sintetik itu berterusan.”

Kajian Universiti Stanford oleh Katharina Röltgen dan lain-lain menunjukkan bahawa urutan sintetik berterusan selama sekurang-kurangnya 60 hari. Kajian Universiti Harvard oleh Alana Ogata dan lain-lain menunjukkan spike protein boleh beredar selama berminggu-minggu.

Dr. Cole berkata seorang profesor Jerman, Dr. Arne Burkhardt, mendapati dalam kajian bedah siasatnya bahawa spike protein boleh bertahan dalam tubuh manusia selama 128 hari.

“Dan spike [protein] yang dibuat oleh [vaksin mRNA] mendorong perubahan patologi dalam badan. Ia boleh menyebabkan pembekuan,” kata Dr. Cole. “Kami mendengar anak muda ini meninggal dunia akibat bekuan darah, bekuan mikro, yang bukan jenis bekuan biasa. Ini adalah jenis bekuan unik yang berterusan, menyekat oksigen badan, menjerut bahagian badan, meradang jantung, menyebabkan serangan jantung, menyebabkan strok, menyebabkan kanser dalam kumpulan umur muda … Perkara luar biasa yang tidak sepatutnya berlaku dan sedang berlaku. Berkemungkinan berkaitan dengan urutan sintetik yang diubah suai secara genetik yang kami masukkan ke dalam badan berbilion-bilion orang.”

Dr. Cole berkata sel kita mempunyai mekanisme pembaikan DNA, tetapi DNA tidak dapat membaiki dirinya apabila spike protein memasuki ke dalam nukleus sel T, salah satu sel darah putih penting yang memainkan peranan penting dalam sistem imun.

“Kajian dari Sweden menunjukkan ini,” kata Dr. Cole yang merujuk kepada kajian terbaru yang menunjukkan bahawa mRNA daripada vaksin COVID-19 Pfizer boleh memasuki sel hati manusia dan ditukar kepada DNA di dalam nukleus. “Sekarang sel itu, DNA itu tidak boleh membaiki dirinya sendiri. Jadi sel akan melakukan satu daripada dua perkara, ia sama ada akan meletupkan dirinya sendiri, itu dipanggil apoptosis, atau ia akan bermutasi. Dan kini ia menjadi sel malignan atipikal.”

“Untuk persoalan itu juga, penindasan imun kerana spike [protein], atas sebab pseudouridine, ia mengubah corak reseptor pada sel,” kata Dr. Cole, sambil menambah reseptor ini mungkin membolehkan sel T melawan semua jenis virus.

“Kini, anda tidak mempunyai sistem pertahanan. Sel kanser ini boleh menyerang dinding. Patogen ini boleh menyerang dinding kerana sistem imun anda telah ditindas ke tahap yang membolehkan perkara itu berlaku. Bilakah itu berhenti? Kami tidak tahu. Bagaimana kita membalikkannya? Kami tidak tahu. Adakah ia berlaku kepada semua orang? Tidak, terima kasih Tuhan. Adakah ia berlaku pada tahap yang membimbangkan? Anda sendiri bertaruh.”

Kajian semakan sejawat yang diterbitkan pada 15 April juga mendapati bahawa vaksin mRNA “menggalakkan sintesis spike protein SARS-CoV-2 yang berterusan” dan “spike protein adalah neurotoksik, dan ia menjejaskan mekanisme pembaikan DNA.”

Baik Pfizer mahupun Moderna tidak memberi maklum balas atas permintaan untuk mendapatkan komen.

Di laman webnya, Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC) Amerika Syarikat menyatakan vaksin mRNA COVID-19 tidak akan menjejaskan atau berinteraksi dengan DNA, begitu juga mRNA dan spike protein tidak akan bertahan lama di dalam badan.

“mRNA tidak pernah memasuki sel nukleus di mana DNA (bahan genetik) kita berada, jadi ia tidak boleh mengubah atau mempengaruhi gen kita,” kata CDC. “Sel-sel kita memecahkan mRNA dan menyingkirkannya dalam masa beberapa hari selepas vaksinasi. Para saintis menganggarkan spike protein, seperti protein lain yang dihasilkan oleh badan kita, mungkin kekal di dalam badan sehingga beberapa minggu.”

Jalinan kepentingan kerajaan-korporat

Dr. Cole berkata pengeluar vaksin dan agensi kesihatan kerajaan mengetahui tentang masalah vaksin mRNA tetapi menyembunyikannya kerana kepentingan yang saling berkaitan.

“Kami telah mengetahui masalah modulasi imun sejak 2006, sekurang-kurangnya terdapat beberapa kertas di sana,” kata Dr. Cole. “Ada sebab mengapa Moderna tidak pernah membawa produk mRNA ke pasaran. Dan mereka mempunyai ujian untuk gangguan genetik. Mereka akan menggunakan modaliti ini untuk pengubahsuaian gen. Ia tidak pernah sampai ke pasaran kerana selalu terdapat terlalu banyak kesan sampingan ke atas model haiwan. Mereka tahu tentang ini. Adakah Pfizer tahu tentang ini? Ya.”

“[Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan (FDA)] ditawan oleh syarikat. Hampir separuh daripada pendapatan FDA dan hasil yang mengasyikkan datang daripada Pharma,” kata Dr. Cole. “CDC mempunyai 57, 58 paten vaksin … Adakah anda fikir mereka mempunyai minat untuk bercakap yang buruk tentang mana-mana vaksin? Sudah tentu tidak.”

“[Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)] memegang paten spike protein dan jujukannya, dan mereka melesenkannya kepada Moderna. Setiap bilion yang diperoleh oleh tabung Moderna, begitu juga dengan NIH. Adakah itu jalinan kepentingan kerajaan-korporat? Anda pertaruhkan.”

The Epoch Times telah menghubungi FDA, CDC, dan NIH untuk mendapatkan komen.

Menurut helaian fakta FDA, untuk tahun fiskal 2019, 54 peratus daripada belanjawan yang disediakan diluluskan dalam belanjawan persekutuan. Baki 46 peratus, atau AS$2.8 bilion, telah dibayar oleh yuran pengguna industri.

CDC menyenaraikan lebih 60 teknologi “calon vaksin dan terapeutik” untuk pelesenan dan kerjasama di laman webnya. FDA turut mempunyai program pemindahan teknologi sendiri.

“Setiap tahun, beratus-ratus ciptaan baharu dibuat di makmal NIH dan CDC. Sembilan Institut atau Pusat (IC) NIH memindahkan ciptaan NIH dan CDC melalui lesen kepada sektor swasta untuk penyelidikan dan pembangunan lanjut dan untuk tujuan pengkomersilan akhirnya,” kata NIH.

Perjanjian pelesenan model menunjukkan agensi kesihatan ini menerima royalti untuk pemindahan teknologi mereka.

Menurut Axios, pada Mei 2020, Pengarah NIH ketika itu Dr. Francis Collins berkata, “Kami mempunyai beberapa kepentingan tertentu dalam harta intelek” di sebalik vaksin Moderna.

“Bercakap dengan syarikat, saya tidak mendengar mana-mana daripada mereka mengatakan mereka fikir [vaksin] ini adalah penghasil wang,” kata Dr. Collins. “Tiada siapa yang melihat ini sebagai cara untuk menghasilkan berbilion dolar.”

Dr. Francis Collins (Gambar oleh Saul Loeb-Pool/Getty Images)

“Jadi tiada siapa yang akan mengundi diri mereka keluar daripada pekerjaan di agensi ini,” kata Dr. Cole. “Dengan menafikan permohonan dan yuran permohonan dan semakan ubat-ubatan untuk semua syarikat besar ini, mereka tidak akan mempunyai hasil yang mencukupi untuk memastikan agensi mereka beroperasi juga. Ia benar-benar paradoks yang kalah-kalah.”

“Kebenaran ditambah ketelusan bersamaan kepercayaan,” kata Dr. Cole. Bagaimanapun, agensi kerajaan “memusnahkan kepercayaan orang ramai” terhadap mereka.

Malahan New York Times yang berhaluan kiri, baru-baru ini melaporkan bahawa CDC menahan data kritikal COVID-19 mengenai dos penggalak, kemasukan ke hospital dan analisis lain.

Dr. Cole berkata jika beliau bertanggungjawab, beliau akan menguruskan tindak balas COVID selaras dengan Deklarasi Great Barrington.

“Kami melindungi mereka yang terdedah. Kami tahu siapa yang terjejas serta-merta. Kami memastikan sekolah terbuka luas. Kami tidak mengunci sesiapa. Kami fokus pada rawatan awal. Kami tahu daripada SARS COVID-1 bahawa ‘chloroquines’ berfungsi melawan keluarga virus ini. Kami kembali mengguna ubat yang lama semula seperti yang selalu kami lakukan dengan mana-mana penyakit baru dan baru muncul. Kami merawat awal. Kami mengiktiraf mereka yang telah pulih COVID-19 dengan imuniti semula jadi. Dan kami tidak melakukan lagi apa yang kami telah lakukan. Anda tidak akan pernah membiarkan penawarnya menjadi lebih buruk daripada penyakit itu sendiri.”

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI