25.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, December 6, 2023
UtamaInspirasiPencuri melompat kecut perut spontan cabut lari ketika kucing peliharaan tuan rumah...

Pencuri melompat kecut perut spontan cabut lari ketika kucing peliharaan tuan rumah menyergah

Rakaman CCTV menunjukkan kelibat seorang pencuri yang gelabah menjadi tular selepas dia berlari ketakutan dalam hidupnya disebabkan oleh seekor kucing.

Pengguna Twitter @ainaarhn berkongsi dalam ciapan dengan video yang memaparkan rumah keluarganya di Bukit Sekilau, Kuantan, dipecah masuk individu tidak dikenali dan berada di ruang tamu, menurut laporan Kosmo.

Wanita ini berkongsi dalam ciapan, “Pernahkah anda melihat pencuri takut kucing? Tak pernah? Baiklah, saya akan tunjukkan sekarang.”

Facebook

Tambahnya, lelaki pencuri itu telah mengambil beg tangan bersama dompet miliknya, dan berharap penjenayah ini akan memulangkan barang-barang itu kembali kepadanya.

“Saya mahu anda letak beg tangan dan dompet saya di hadapan rumah saya, walau apa pun yang berlaku, semua orang sedang mencari anda, sebelum apa-apa berlaku lebih baik anda serahkan semula,” tulisnya.

Facebook

Laporan polis telah dibuat dan bukti yang dikumpul melalui rakaman CCTV telah diserahkan kepada polis, tambahnya.

Selepas video itu menjadi tular, ramai netizen yang bergurau tentang perangai pencuri ini, kerana dia berani menceroboh rumah seseorang tetapi boleh pula takut kepada seekor kucing.

Facebook

“Boleh dikatakan ia adalah momen yang memalukan bagi seorang pencuri, menunjukkan keberaniannya dengan memecah masuk rumah dan mencuri barang orang, tetapi anda sendiri takut dengan kucing yang comel itu,” kongsi seorang netizen.

“Mujur kucing tuan rumah tak gigit si pencuri. Risau kena demam panas kot lepas terkejut tu, jadi pencuri tak takut pula,” kata netizen lain.

Tonton video di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI