29.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 16, 2024
UtamaGaya HidupPasangan pemandu sorak melakukan gaya akrobatik untuk penggambaran perkahwinan di pusat bandar...

Pasangan pemandu sorak melakukan gaya akrobatik untuk penggambaran perkahwinan di pusat bandar Singapura

Pasangan pengantin warga Singapura mengambil peluang untuk mengabadikan kenangan mereka dalam bentuk gambar di pusat bandar Singapura. Memilih Jalan Orchard sebagai latarbelakang sesi penggambaran, pasangan ini telah melakukan gaya akrobatik sinonim dengan karier mereka sebagai pemandu sorak.

Pengantin perempuan, Denise Alexis berkongsi video penggambaran pada hari tersebut bermula daripada perancangan dan penyelarasan di kawasan penggambaran, persiapan rapi untuk mengelakkan sebarang kesilapan semasa melakukan aksi akrobatik sehinggalah babak mengambil gambar dengan menggunakan apa sahaja cahaya yang tersedia pada waktu senja. Hampir 300 000 pengikut Denise melalui akaun TikTok @denisealexis mengikuti perkongsian penggambaran itu.

Pasangan itu dibantu oleh sebuah kumpulan pembantu yang sangat menyokong. Mereka mempersiapkan pasangan pengantin itu dengan penuh rasa tanggungjawab dan keseronokan. Mereka bersiap-siap di Jalan Orchard, bersedia untuk melakukan penggambaran yang mengujakan.

Taklimat ringkas diberikan agar setiap orang tahu peranan masing-masing.

Pengantin perempuan memakai kasut yang lebih sesuai supaya dia dapat melakukan gaya akrobatik dengan lebih baik dan kemas. Beginilah bagaimana pasangan pengantin mengambil tempat dan bersedia untuk merakam gambar.

Pengantin lelaki begitu gagah mengangkat dan menahan pengantin perempuan dengan sebelah tangannya sahaja. Ya, bukan semua orang boleh melakukannya. Tanpa ilmu, tidak mungkin seseorang itu dapat melakukan aksi seperti mereka.

Selama 2 saat mereka bertahan dan gambar dirakam dengan begitu baik. Pasti hasilnya sangat mengagumkan!

Selepas itu, mereka merakam pelbagai gaya dengan berlatarbelakangkan suasana di Jalan Orchard.

Pelbagai aksi dan momen bernilai yang berjaya mereka rakam pada hari tersebut. Semuanya dilakukan dengan berhati-hati untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku memandangkan Jalan Orchard tidak sunyi daripada kenderaan dan orang ramai.

Cahaya senja ditambah dengan cahaya daripada kenderaan yang lalu-lalang serta lampu daripada bangunan-bangunan yang terdapat di sekitar Jalan Orchad menjadikan gambar-gambar mereka nampak unik dan indah.

Terdapat orang awam yang lalu-lalang ketika sesi penggambaran itu mengambil peluang untuk merakam gambar pasangan pengantin ini. Kebetulan kenalan pasangan pengantin itu lalu di kawasan itu dan sesi penggambaran yang menarik itu telah berjaya dirakam oleh dashboard camera keretanya. Kedengaran sorokan kegembiraan apabila pengantin lelaki itu berjaya mengangkat pengantin perempuan dengan sebelah tangannya sahaja.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI