29 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 15, 2024
UtamaGaya HidupAnak termasuk dalam longkang ketika hujan, cara anjing minta bantuan buat ramai...

Anak termasuk dalam longkang ketika hujan, cara anjing minta bantuan buat ramai kagum

Ramai pasti yang bersetuju jika dikatakan anjing adalah antara haiwan yang paling bijak di dunia. Selain memiliki deria bau yang tinggi, spesies ini juga selalu mempunyai fikiran seperti manusia sehingga mereka tahu jika mereka atau sesiapa di sekeliling mereka berada dalam bahaya.

Tidak hanya itu, mereka juga memiliki sifat penyayang yang tinggi. Mereka juga sangat setia terutama kepada tuan mereka. Ada yang setia berada di sisi tuan mereka sejak kecil sehinggalah tuan mereka meninggal dunia. Siapa kata haiwan tiada perasaan?

Selain itu, spesies ini juga sangat menyayangi anak-anaknya dan selalu ada untuk melindungi mereka. Misalnya seperti yang dilakukan oleh ibu anjing di dalam video ini yang jelas menunjukkan dia risau akan keadaan anak-anaknya yang dalam kesusahan itu.

Menurut sebuah video yang tular di TikTok baru-baru ini menunjukkan seekor ibu anjing datang kepada seorang pemuda untuk memberitahu sesuatu. Dapat mengagak apa yang terjadi pemuda ini terus mengikuti anjing tersebut.

Menerusi video yang dimuat naik oleh @hezrazenky, anjing tersebut sedang meminta bantuan seorang pemuda untuk menyelamatkan anaknya yang terperangkap di dalam longkang.

Apa yang menarik perhatian ramai adalah apabila anjing tersebut kelihatan sangat pandai untuk menunjukkan arah di mana keberadaan anak-anaknya itu.

Rupa-rupanya kedua-dua ekor anaknya berada di dalam longkang dan sedang berusaha untuk naik semula ke atas. Keadaan menjadi bertambah sukar kerana air terus mengalir di dalam longkang memandangkan hujan turun ketika itu.

Apa yang lebih melucukan ialah apabila pemuda itu terus membebel kepada anjing tersebut. Sejak anjing itu meminta bantuannya sehinggalah anak-anaknya diselamatkan, pemuda tersebut terus berleter seolah-olah anjing itu faham dengan kata-katanya. Anak-anak anjing itu walau bagaimanapun akhirnya berjaya diselamatkan.

Sehingga kini video tular tersebut telah ditonton lebih daripada 3.4 juta kali dan menerima hampir 350,000 ‘like’ di laman sosial itu.

Netizen juga sempat meninggalkan komen yang memberitahu mereka kagum dengan anjing tersebut yang bijak mendapatkan bantuan. Ada juga yang terhibur dengan bebelan lelaki itu ketika menyelamatkan anak-anak anjing tersebut.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI