29.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 1, 2023
UtamaGaya Hidup'Bantal' paling comel dan gebu, kalau begini setiap hari memang susah untuk...

‘Bantal’ paling comel dan gebu, kalau begini setiap hari memang susah untuk bangun pagi!

Antara nikmat memiliki haiwan peliharaan ialah dapat bermain dengan mereka setiap hari. Sepenat atau seletih mana pun hari kita jika pulang sahaja ke rumah dan melihat haiwan peliharaan terkadang boleh hilang letih bekerja. Mereka jugalah tempat kita meluahkan perasaan walaupun kita tidak adakah mereka faham atau tidak apa yang kita katakan.

Tidak hanya itu, pagi-pagi kita akan sering ditemani mereka yang ceria. Bayangkan muka mata sahaja kita melihat si comel di sisi katil dengan wajah ceria mereka. Bagi sesiapa yang memiliki haiwan yang gemuk dan gebu pastinya tidak mahu melepaskan peluang untuk memeluk mereka seperti bantal setiap pagi!

Itulah yang sering dilakukan oleh seorang kanak-kanak di Jepun yang sangat sayang akan kucing peliharaannya, Luca. Dikhabarkan dia akan memeluk Luca setiap malam sehingga kedua-duanya tertidur dengan nyenyak.

Gambanya memeluk Luca telah dimuat naik ke Twitter oleh ibu bapanya dengan kapsyen berbunyi, “adegan setiap pagi.” Foto tersebut jelas menunjukkan kanak-kanak itu sedang lena bersama Luca seolah-olah si kucing itu adalah alat permainannya yang tidak mahu dilepaskannya langsung.

Kucing berbaka Ragdoll bernama “Luca” yang berusia 6 bulan itu dikatakan baru sahaja dijaga oleh keluarga tersebut beberapa bulan lalu. Ketika itu dia masih sangat kecil. Sejak dijaga oleh keluarga itu, hubungannya dan tuan kecilnya yang baru bersekolah rendah itu menjadi sangat akrab dan rapat.

Setiap hari mereka akan bermain dan meluangkan bersama. Tidak hanya itu, mereka juga seringkali tidur bersama. Untuk merekodkan perkembangan Luca, tuannya telah membuka sebuah akaun Twitter untuk kucing tersebut. Di situ, tuannya dapat berkongsi kehidupan hariannya yang comel dan lucu.

Baru-baru ini pemilik Twitter tersebut ada berkongsi gambar yang telah menimbulkan perbincangan hangat di kalangan netizen. Hal ini kerana gambar yang dimuat naik menunjukkan anak bongsunya sedang memeluk Luca dengan erat pada suatu pagi.

Anak bongsunya kelihatan sedang tidur nyenyak bersama Luca yang ada dalam pelukannnya. Rupa-rupanya kanak-kanak itu memang selalu memeluk Luca pada waktu malam sehingga kedua-dua mereka tertidur.

Netizen yang melihat gambar tersebut memuji hubungan istimewa yang dimiliki oleh kedua-dua mereka. Ramai yang seronok melihat keakraban antara tuan kecil ini dengan kucing kesayangannya itu. Apa yang memberi komen memberitahu bahawa kanak-kanak ini akan membesar dengan baik kerana dia sangat sayang akan kucingnya. Ada juga netizen yang mengatakan mereka berdua kelihatan seperti adik-beradik.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI