25.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, December 3, 2023
UtamaGaya HidupKerusi plastik ‘bekas tempat duduk’ Sir Lewis Hamilton berjaya dijual pada harga...

Kerusi plastik ‘bekas tempat duduk’ Sir Lewis Hamilton berjaya dijual pada harga RM2,888.88

Tidak selalu kita dapat melihat seorang selebriti terkenal di peringkat antarabangsa berada di jalanan Kuala Lumpur.

Dan mungkin lebih jarang untuk memiliki sesuatu yang pernah diduduki orang terkenal.

Sebelum ini kecoh jaguh dunia Formula Satu (F1) tujuh kali, Sir Lewis Hamilton dikesan di sekitar Kuala Lumpur bersama rakan sepasukan George Russell merakam sesuatu untuk Petronas.

Twitter

Dalam penggambaran itu, Sir Lewis dilihat duduk di atas bangku plastik, yang telah dirakam oleh orang awam dan ia menjadi tular dalam talian.

Kini, kerusi plastik itu sendiri telah menjadi tular mengejut dan dijual di Shopee pada harga RM2,888!

Tangkap Skrin Shopee

Item itu disenaraikan sebagai “Kerusi Bekas Tempat Duduk Pelumba Dunia F1 Lewis Hamilton (Rare Item)” dan berharga RM2,888.88

“Rare item” itu telah disenaraikan oleh penjual Shopee Pilihan, Alat Ganti Lima Bintang. Berdasarkan profil mereka, penjual mempunyai penarafan 4.9 bintang dan telah berada di platform itu selama tiga tahun.

Kerusi plastik itu juga dijamin “asli”, iaitu lencana yang membolehkan pembeli mendapat bayaran balik jika produk tersebut terbukti sebaliknya.

Tangkap Skrin Shopee

Penerangan produk menyatakan penjual telah menyenaraikannya sebagai “sangat rare dan terhad” dan terdapat “hanya satu yang tersedia di Malaysia”.

Selepas Lewis Hamilton duduk di atasnya, penjual mendakwa kerusi plastik itu dibalut serta-merta untuk “mengekalkan kesegaran” “bekas letak punggung” pelumba F1 itu.

Harga juga boleh dirunding, dengan penjual menjemput pembeli untuk menghantar mesej kepada mereka jika mereka ingin berbincang lebih lanjut.

Item itu tidak lama kemudian disenaraikan sebagai habis dijual, walaupun tidak diketahui siapa yang sanggup membeli kerusi legenda itu.

Tangkap Skrin Shopee

Sir Lewis Hamilton melawat Malaysia untuk membuat iklan baharu bagi Petronas dan menghadiri program di bawah tajaan syarikat minyak terkenal negara.

Petronas mendedahkan Hamilton dan Russell berada di ibu negara untuk Program Selamat Kembali Petronas dan akan berlepas tidak lama lagi.

Sudah dua tahun sejak lawatan terakhir Lewis Hamilton dan beliau menunjukkan Kuala Lumpur kepada rakan sepasukannya buat kali pertama.

Menurut Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, Lewis dan Russell turut dikunjungi 30 guru di bawah program tanggungjawab sosial korporat (CSR) syarikat minyak negara “sebelum selesai pada tengah hari dengan rakaman beberapa kandungan khas untuk Petronas.”

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI