32.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, August 18, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya Hidup“Hidu bau roti tak batal tau,” Kru lapangan terbang usap perut masa...

“Hidu bau roti tak batal tau,” Kru lapangan terbang usap perut masa puasa dengan aksi tahan laparnya agak melucukan

Di bulan Ramadan ketika umat Islam menunaikan ibadah puasa memang akan terdapat pelbagai dugaan. Terutama pada ketika menahan rasa lapar dan dahaga.

Namun, umat Islam perlu bersabar menempuh ujian dan kewajipan ini, walaupun pada ketika itu perut terasa lapar yang amat sangat, tambah lagi pada masa mereka sedang bekerja.

Tular di media sosial baru-baru ini yang memaparkan beberapa kru di lapangan terbang sedang mengendalikan muatan berisi kotak-kotak roti yang dialihkan ke dalam kapal terbang.

Facebook

Sambil mereka sedang seronok bekerja mengalihkan kotak-kotak roti yang tertulis Gardenia, roti popular itu, salah seorangnya telah dilihat menghidu dengan penuh perasaan satu kotak berisi roti.

Facebook

Apa yang lebih melucukan, selepas abang kru ini menghidu kotak berisi roti, dia spontan mengusap perutnya pula.

Facebook

Ketika rakaman video ini dimuat naik, dipercayai telah memasuki bulan Ramadan, yang mana abang kru ini sedang berpuasa ketika itu.

Facebook

Mungkin abang kru sengaja berbuat aksi lucu sekadar untuk menghiburkan hatinya, tambah sedang lapar kena tahan, hendak buat macam mana tengah puasa. Lawak-lawak boleh hilang rasa lapar, letih dan dahaga tu sikit.

Facebook

Tetapi yang paling menarik perhatian untuk membuat rata-rata netizen terhibur ialah aksi lucunya yang mengurut perut selepas menghidu roti Gardenia.

Para netizen turut meninggalkan komen yang melucukan:

“Lawak betul abang tu usap perut.”

“Ibu mengandung memang kuat mengidam.”

“Lapar baby dalam perut tu bang ye..”

“Comel je abang team red tu, lapar ke bang.. Sabar tau puasa..”

“Intai apa tu bang?”

“Ni kira makruh la..”

“Penangan puasa..”

“Dugaan betul kan bang.. Silap-silap tengok kapal terbang pun nampak macam roti Gardenia.”

Facebook

Tonton video di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI