31.2 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaGaya HidupPolis Bantuan Singapura kini disertai Unit F-9 dengan kucing sebagai pegawai

Polis Bantuan Singapura kini disertai Unit F-9 dengan kucing sebagai pegawai

Polis Bantuan Aetos Holdings di Singapura baru-baru ini melancarkan Unit Kucing, dikenali sebagai F-9 untuk menambah kepakaran dalam pasukan. 

Jika anda biasa atau pernah mendengar unit K-9 polis dengan anjing yang diketengahkan sebagai ‘pegawai’, kucing juga kini boleh menyertai keseronokan menjadi ‘pegawai’ yang bertugas demi negara.

Facebook

Jadi, sejauh mana keberkesanannya? Menurut laporan, kucing ini dilatih untuk meronda, menghidu juga menghalang atau mencegah sebarang ancaman.

Pegawai kucing yang dinamakan Gargar, menurut laman Facebook Aetos Holdings, telah disediakan dengan latihan dan kelengkapan kemahiran melompat yang luar biasa, berpersonaliti pemarah dan perengus serta mempunyai sembilan nyawa dalam pertaruhan.

Adakah mereka lebih baik daripada anjing? Dikatakan kucing lebih sensitif terhadap bau dan mempunyai keupayaan yang jauh lebih baik untuk membezakan antara pelbagai jenis bau.

Facebook

“Ini bermakna mereka boleh mencari apa-apa sahaja bau daripada kanser kepada batuk kering sehingga kepada bahan letupan dan manusia,” kata mereka di Facebook.

Menambah soalan sama ada kucing itu telah ‘bersedia untuk misi’, tekaan ramai adalah Gargar mempunyai perjalanan yang masih jauh, memandangkan terutamanya apabila dia diminta untuk duduk diam dan bersopan ketika sesi fotografi rasmi, tetapi tengoklah sahaja ‘pose’ itu.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI